PROIZVOĐAČI

»

HEAD

02.05.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Head skije 12/13

Novitet u Headovom programu je nova serija skija za sve podloge – Rev.

Head je ugasio seriju all-mountain skija Peak, a na njeno mjesto u sezoni 2012/13 dolazi Rev, serija novih skija također namijenjenih skijanju po cijeloj planini, neovisno o podlozi. Riječ je o pet modela koji su sazdani uz pomoć novorazvijene Era3.0 tehnologije, a koja čini skijanje lakšim uz korištenje "rockera". Najširi je Rev 105 (dolje) sa 105 mm u struku, namijenjen odličnim skijašima koji traže brzinu na uređenim stazama, ali i mogućnost krstarenja izvan nje. Slijede Rev 90, 85 Pro, 80 i 75 gdje ime otkriva širinu struka u milimetrima. Riječ je o skijama namijenjenim rekreativcima.

-.--.-

Integrale je dodatak Rev seriji, a čine ga tri skije: Integrale 009, 007 (dolje) i 005. Struk ide od 75 do 70 mm, odlikuju se Era3.0 tehnologijom, a s radijusom od oko 13 m bit će dobre za carving.

-.--.-

Natjecateljska Racing serija je praktički nepromijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Predvode je Worldcup Rebels i.SL i Worldcup Rebels i.Speed, slalomski i veleslalomski model namijenjen utrkama. Slijedi i.Supershape Titan (gore) s 78 mm u struku i 13,5 m radijusa, pa i.Supershape Magnum s istim radijusom, ali 6 mm manje u struku. Krug zatvaraju i.Supershape Speed koji je veleslalomska skija i "obični" i.Supershape sa slalomskih 12 m radijusa na 170 cm visine. Sve su ovo vrlo ozbiljne skije, opremljene najboljim Headovim tehnološkim rješenjima, poput KERS-a, Worldcup sandwich konstrukcije, natjecateljske ploče pod vezom...

-.--.-

Dodatak Racing seriji su dva X-Shape modela predstavljena prošle godine: MTX i STX. Riječ je o geometrijom vrlo sličnim modelima kojima je radijus na 170 cm visine skije jednak 12.9 m (MTX) i 12.1 m (STX). Radi se o "light" verziji Supershape modela, u pogledu ugrađenih tehnoloških rješanja, ali i prodajnoj cijeni.

-.--.-

Prošlogodišnji GTO 200 (gore), skija dugačka točno 2m je dobila manju "braću" od 170, 180 i 190 cm duljine. Uz to, dodan je i GTO Top Gun model. Head ih reklamira kao klasične skije za prave muškarce koji neće smanjiti brzinu čak niti na najstrmijim crnim stazama.

-.--.-

Chip serija i dalje ima dva modela, 71 (gore) i 66. Brojka iz imena otkriva širinu struka u milimetrima, a namijenjene su prvenstveno brzom carvingu po uređenim stazama. Odlikuje ih Intelligence tehnologija zaslužna za povećanu krutost kod uvijanja, a ozbiljnosti pridaje i Worldcup sandwich konstrukcija. Za napredne rekreativce u punoj kondiciji.

Karte su malo promiješane u Big Mountain serija skija za ozbiljan freeride. Head je četiri modela posvetio legendarnoj heavy metal grupi Motörhead, pa će ljubitelji ovakve glazbe sigurno doći na svoje sa skijama imena poput Boneshaker 125, Hammered 115 (novitet), Sacrifice 105 (novitet, dolje) i Rock'n Roll 95. I ovdje je primijenjena rocker tehnologija zbog koje će biti olakšano krstarenje padinama prekrivenim dubokim snijegom.

-.--.-

Park&Pipe seriju čine tri modela, sada bez famoznog modela J.O. Pro što ga je razvio Jon Olsson. Tu su sada Oblivion, The Caddy i The Show (dolje), a sve ove skije karakterizira twin-tip konstrukcija i povećana otpornost na "gaženje" u snowparku.

-.--.-

Za skijašice na policama Head ima sedam Mya modela što pokrivaju gotovo sve situacije u planini: od ledenih i uređenih staza do dubokog ili razgaženog snijega. Mya No. 9 je freeride skija s 90 mm u struku, a slijedi je za krstarenje izvana staza jednako dobra Mya No.8 s 83 mm u struku. Mya No.7 sa 66 mm u struku, KERS-om i Worldcup sandwich tehnologijom je namijenjena jurcanju uređenim stazama. Slijedi Mya No.6 za naprednije rekreativke, te No.5 (dolje), 4 i 3 za manje zahtjevne skijašice i početnice.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 170667
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr