PROIZVOĐAČI

»

K2

02.04.2010.      

Autor: Goran Vukelić 

K2 skije 10/11

K2 sezonu 2010/11 čeka poprilično osvježenog proizvodnog programa.

Američki proizvođač skija K2 je za sezonu 2010/11 poprilično "provjetrio" svoju proizvodnu gamu izbacivši, primjerice, popularnu Apache seriju i uvevši pregršt što novih, što tehnološki dorađenih modela. Orijentacija je, međutim, ostala nepromijenjena – K2 i dalje pretežno radi skije za skijaše koji vole "zaviriti" pored staze.

Počnimo pregled zato s modelima za dubok snijeg koji se "skrivaju" u Adventure seriji. Tu je 13 modela, a svi osim Pontoona, "opake" freeride skije s 130 mm u struku, imaju pripremljene kopče za "kože" potrebne za turno skijanje. Na većini je modela primjenjena Rocker tehnologija – Powder verzija za čiste freeride modele, All-Terrain za one koje će manji dio vremena biti korištene i na stazi. Darkside, Sidestash i Hardside (naslovna fotografija) su modeli koji preferiraju svjež, dubok snijeg. Za raznovrsnije će snježne uvjete biti bolji Coomback (posveta legendarnom Dougu Coombsu), Backlash, Wayback, Backup, Backlite i Backout modeli. Posljednja dva vrlo lagana modela će izabrati zagriženi turno skijaši. U Adventure su seriji i tri modela za skijašice: Gotback, Payback i Shesback (dolje).

-.--.-

A.M.P (ili All-Mountain Performance) serija stoji na mjestu nekadašnjih Apache modela. Listom su to skije namijenjene za uređene staze i/ili povremene izlete u dubok snijeg, na mekane i raskvašene podloge. Tjelesno dobro pripremljeni skijaši željni carvinga uređenim stazama izabrat će Ricoche model (na tragu prošlogodišnjeg MSL-a), a dobar izbor je i nešto svestraniji Charger model (dolje). Aftershock je namijenjen većinom neuređenim putevima, kao i Rictor. Shockwave i Photon se nalaze u sredini klase, dok će za početnike i nezahtjevne rekreativce biti dobri modeli Force i Stinger.

-.--.-

Posebnu podkategoriju čine T:Nine modeli načinjeni za skijašice. Laganiji su i geometrijom prilagođeni nižem težištu skijašica. Uz to je dodan i dizajn rađen prema zahtjevima ljepšeg spola. Lotta Luv (dolje) ima najširi struk i time je najpogodniji za istraživanje netaknutih staza, a sličnu orijentaciju ima i Free Luv. Burnin Luv (dolje) i One Luv su skije predviđene prvenstveno za uređene staze. Srednje vješte skijašice izabrat će True Luv, a početnice Secret Luv ili First Luv. K2 i dalje izdvaja dio prihoda iz ove serije za istraživanje raka dojke.

-.--.-

Factory modeli su namijenjeni za akrobacije u snowparku te također dozvoljavaju i offpiste izlete. Twin-tip skije odlikuju se pojačanim čeličnim rubnicima od 3,5 mm te ojačanjima u obliku zakovica. I ovdje Rocker dizajnigra značajnu ulogu. Dizajn je sve, samo ne dosadan. Skije poput Hellbenta (dolje) i Obsetheda su primarno za dubok snijeg, Kung Fujas, Silencer i Revival bi se trebali dobro snaći na raznovrsnim podlogama, dok su Domain i Press čiste snowpark skije. Tri su ženska modela ovdje: Missbehaved (za dubok snijeg), MissDemeanor (za park) i Missconduct (svestrane, all-in-one skije).

-.--.-

Za mališane je K2 pripremio Groms seriju. Zanimljiv i šaren dizajn, posebno razvijen za djevojčice i dječake te lagana konstrukcija odlikuju dječje modele. I ovdje su profilirani modeli pa će tako i mali skijaši poput roditelja moći birati za sebe skije koje su dobre za stazu, park ili dubok snijeg.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 284195
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr