OPREMA

»

SKIJE

09.09.2010.      

Autor: Denis Flider

Ustupio: GM3 d.o.o. (Impulz)
Jurčkova cesta 228
Ljubljana, Slovenija
tel: +386 1 42 87 543

 

K2 AMP Aftershock (10/11)

Skija koja donosi uzbuđenje u vaš skijaški dan.

Testirani model: 174 cm, r = 17 m
Sidecut: 130-86-114
Dostupne visine: 167, 174, 181 cm

K2 skije su svake godine bogate novitetima, od broja i izbora modela pa sve do promjena kategorija, odnosno serija. Tako je od ove sezone ukinuta Apache serija, koju je zamijenila A.M.P (All-Mountain Performance) serija. Testirani model Aftershock je unutar serije predvodnik modela koji su više namijenjeni skijanju izvan staza. U dizajnu K2 je za navedenu seriju i model manje-više zadržao dizajn sličan prošlogodišnjoj Apache seriji, uz lagani "refreshing".

-.--.-K2 Aftershock koristi potpuno novu tehnologiju nazvanu Rocker, koja se koristi na većini K2 modela. Pojednostavljeno, radi se o odignutim vrhovima i repovima skije (i to prilikom opterećenja). Tehnologija Rocker je podijeljena u nekoliko kategorija, ovisno o namjeni samog modela. Aftershock koristi tehnologiju ALL-TERRAIN ROCKER za raznovrsne podloge. Od tehnologija Aftershock još koristi i Metal laminate tehnologiju, kojom se  jezgri s gornje i donje strane dodaju slojevi titana koji potom daju skiji potrebnu otpornost na torziju. U navednom modelu je prisutna i MOD tehnologija zaslužna za eliminiranje vibracija. Tu je  i Progressive sidecut: vrhovi skija imaju naglašene lukove kako bi omogućili lakši ulazak u zavoj, dok je smanjeni kružni luk na repovima odgovoran za mirniji izlazak iz zavoja te pomiruje oblik skije u kojem je naglasak stavljen na široki allmountain struk.

Već i po samom sidecutu može se naslutiti da je Aftershock prvenstveno namijenjen skijanju izvan staze. Proizvođač navedeno definira na način da su skije 70% namijenjene skijanju izvan staze i 30% za skijanje po uređenim stazama. Skija je na test došla u paketu s Markerovim vezom MX 12, što je sasvim zadovoljavajuća kombinacija.

Aftershock je vrlo pitoma i stabilna skija za vožnju u svim uvjetima, kako na stazi tako i izvan nje. K2 više preferira mekši i razrovani snijeg gdje pokazuje sav svoj karakter. S obzirom na dužinu i karakteristike testiranog modela, vožnja kratkih zavoja bila je ugodno iznenađenje. No ipak treba voditi računa da je skija namijenjena vožnji srednjih i dugih zavoja prilikom čega pokazuje svu svoju raskoš. Skija se malo teže stavlja na rubnike i navedeno više dolazi do izražaja na uređenoj i tvrđoj stazi. No zato je od trenutka kada je položite na rubnike vrlo stabilna i relativno brza.

-.--.-Dodatni impuls osjeća se u trenutku kada rubnici uhvate podlogu. Prilikom vožnje srednjih i dugih zavoja skija lagano ulazi u zavoj i intenzitet ulaska i izlaska iz zavoja je usklađen. Aftershock je dosta stabilan i miran prilikom vožnje spusta ravno. Mekan i razrovani snijeg na stazi idealan je za ovog američkog allmountain predstavnika jer tada sve njegove karakteristike dolaze do punog izražaja. Užitak se povećava sa svakim novim spustom, a to i ne čudi s obzirom da je Aftershock većinom namijenjen skijanju izvan piste gdje je skija stabilna i lagana za upravljanje. U navedenim uvjetima pokazuje sve svoje vrline i pruža užitak spuštanja niz netaknute padine.

Aftershock je skija za ljubitelje skijanja izvan staze koji s vremena na vrijeme žele uživati  u skijanju po uređenim stazama. Pogotovo ako se radi o skijanju u ožujku ili čak i kasnije. Namijenjena je prvenstveno naprednim rekreativcima koji žele osjetiti čari skijanja izvan staze.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 129211
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr