OPREMA

»

SKIJE

24.05.2010.      

Autor: Goran RazićUstupio: No. 2 planet sport d.o.o.
E-mail: atomic@planetsport.hr
 

Atomic Race SL ti (10/11)

Atomic nas u sljedećoj sezoni dočekuje sa svojom već poznatom race klasom, koja nije doživjela značajnije promjene. No zašto puno mijenjati kada neke stvari jednostavno vrlo dobro funkcioniraju

Testirani model: 163 cm, r = 11,5 m
Sidecut: 124,5 - 70 - 109
Dostupne visine: 149, 156, 163, 170 cm

-.--.-Zlatna sredina, možda je najbolji opis testirane i već od protekle sezone poznate skije. Pola koraka ispod najjačeg D2 Race SL modela, ali ipak tvrđa i jača od Race ST modela, testirana Race SL titanium skija možda je i najbolji omjer uloženog i dobivenog u Atomicovoj race klasi.

Recenzija prošlogodišnjeg modela

Atomic Race SL ti, iako je i dalje jedna od težih slalomica u ponudi među svim proizvođačima, posljednje dvije godine nudi težinu koja je prihvatljiva i rekli bismo idealno pogođena. Vanjština skije je jedina promjena u odnosu na prošlogodišnji model, a izgledom i dalje dominira veliki crveni natpis Atomic na bijeloj podlozi, dok je ostatak skije više, manje isti, osim pokoje sitnije zamjene u boji. Postranični zid skije ove godine dolazi u žutoj boji, što daje dodatnu dozu agresivnosti i podsjeća na odlične karakteristike sendvič konstrukcije skije čija je jezgra u potpunosti sačinjena od drveta i dodatno ojačana slojem titana.

Rubnici skije su jedni od najboljih u klasi. Postojani i sačinjeni od odličnih legura što doprinosi sigurnosti i odličnim voznim karakteristikama. Ako pak odvedemo skiju u za nju neprimjerenije uvjete na stazi, koji neće biti po volji niti jednog slalom modela, pa tako niti ovoga, većih problema svejedno neće biti. Plovnost u mekanijem snijegu i solidna širina vrha i repa skije ipak će se pobrinuti za lijepu i ugodnu vožnju kroz nakupine snijega, ili pak svježe napadali snijeg. Naravno, bez odgovarajuće tehnike ovo ipak nemojte shvatiti previše ozbiljno.

U usporedbi s konkurentima, Atomic je sa svojim slalom modelima još uvijek u vrhu po pitanju tvrdoće materijala i relativno velikog prijenosa vibracija s podloge na skijaša. Ovo saznanje ipak treba zvučati kao doza realnosti za sve potencijalne kupce, no drugačije nešto nije niti za očekivati od skije ovakvog ranga.

-.--.-Skijaši koji odlično voze brzo vijuganje te su u stanju izvesti kratak zavoj na bilo kakvoj stazi, s ovom skijom bi se vrlo lako mogli oduševiti. Još ako nemaju problema s kondicijom, sreći neće biti kraja. Za nagradu, ovaj Atomic vas neće kazniti baš za svaku vašu grešku.

Skija koja nije doživjela konstrukcijske promijene i sljedeće će sezone gospodariti snježnim padinama, a najveći konkurenti imat će pravog prodajnog neprijatelja na policama trgovina.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 235076
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr