OPREMA

»

SKIJE

26.08.2010.      

Autor: Ivan KašubaUstupio: No. 2 planet sport d.o.o. 
E-mail: atomic@planetsport.hr
 

Atomic Nomad Smoke Ti (10/11)

Agilnost, okretnost i udobnost, glavne su karakteristike ovog modela skija. Testirajući Smoke Ti po raznolikim uvjetima na stazama, skija je u potpunosti opravdala svoju namjenu.

Testirani model: 171 cm, r = 15m
Sidecut: 123-77-107
Dostupne visine: 150, 157, 164, 171, 178 cm


-.--.-Atomic skije već su dugo godina među samim vrhom u skijaškom svijetu. Atomic uz svoje dobre tehnologije i kvalitete u izradi, najčešće se spominje kod najjačih modela skija, no može li se to reći i za njegove ostale serije, točnije u Allmountain grupi? Ove smo sezone testirali "najmanjeg" iz  Nomad serije, model Smoke Ti.

Atomic Nomad modeli već par godina plijene pozornost u svojoj klasi. Širokim spektrom Nomad skija od čak 7 modela ove godine Atomic nudi za svakog skijaša ponešto. Kao predvodnici serije zasluženi svojim vrlo širokim strukom nalaze se Savage Ti i Nomad Renu, te ih redom po jačini slijede Crimson Ti, Blackeye Ti, Blackeye, Smoke Ti i najslabiji Smoke. Iako istog imena i klasifikacije kao prošlogodišnje, radi se o potpuno novim modelima skija. Za sve srednje rekreativce, Smoke Ti bio bi logičan izbor, pa pogledajmo što nam donosi ova skija.

Dizajnirana vrlo maštovito, no samo kombinacijom dvije boje, plijeni pozornost već na očigled. Prepoznati je možete po crnom vrhu skije s narančastim prugama i velikim natpisom Atomic, te narančastim repom s prošaranim nazivom Nomad. Kako se ovdje radi o Titanium verziji skija, na sredini vrha skije nalazi se oznaka Ti. Opći dojam dizajna mogao bi se protumačiti kao nedefiniranost za jednu disciplinu tj. namjenu ove skije, što ona i potvrđuje.

Nomad skije, pošto su dio Allmountain klase, namijenjene su skijašima željnih uživanja po svim vrstama terena, pa tako i Smoke Ti predstavlja jednu od takvih, mogli bi reći, "all in one" modela. Na samom testu skija je odisala svojom prilagodljivošću. Naime, kuda god smo se zaputili sa njom, bilo da je riječ o tvrdoj stazi, razrovanom ili dubokom snijegu, skija je upijala pokrete i prenosila ih na podlogu gotovo savršeno.

Kako je riječ o najslabijem predstavniku Nomada, skija nije previše teška, ni za prenošenje ni za skijanje. U pravocrtnom spustu niz padinu bez izvođenja zavoja ne pokazuje nikakvu dozu nemirnosti. Krstari po stazi bez ikakvih problema pa bi izvođenje dugih zavoja mogao biti pravi gušt skijašima koji su već ušli u svijet carvinga. Rubnjaci se ponašaju poput tračnica, što se osjeti pri malo većoj brzini skijanja, pa shodno tome svakako daju dozu sigurnosti skijašu. Vijuganje ovoj skiji nije jača strana, ali nije neizvedivo. Razlog se može tražiti u njenom radiusu, koji je na testnoj skiji iznosio 15 metara na visini 171 centimetar. Kako ne bi stvorili lažan dojam da je skija "mačji kašalj", treba napomenuti da traži puno gibanja skijaša pri skijanju, jer u suprotnom postaje "uteg" na nogama.

-.--.-Duboki snijeg je ono što se nikako ne propušta ukoliko imate ovu skiju. Skijanje po powderu svakako je nešto što će bilo koji predstavnik Nomad serije primiti "otvorenih ruku" pa tako i Smoke Ti. Skija ima jako dobru plovnost i uz malo znanja i tehnike prolazi kroz duboki snijeg bez imalo muke. Vrlo ju je lagano kontrolirati, no nemojte ovo shvatiti olako ukoliko nemate dovoljno iskustva za ovaj oblik skijanja.

Kako su u Smoke Ti ugrađene Atomic tehnologije (10/11), zanimljiv je i podatak kako ima ugrađen i jedan ovosezonski novitet, a riječ je o prilagodljivoj formi skije koja ovisno o načinu vožnje i pritisku na plohu iste, prilagođava vrh i rep skije. Samim time i tehnologija potvrđuje njezine vrlo dobre vozne karakteristike.

Svim ljubiteljima skijanja po različitim terenima, s naglaskom na rekreativce koji već imaju ponešto znanja o tehnici skijanja u svim uvjetima, toplo preporučujemo Atomic Nomad Smoke Ti. Ukoliko spadate u napredne početnike, dobro razmotrite svoje skijaško znanje, ako vam je ova skija ušla u uži izbor.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 171834
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr