OPREMA

»

SKIJE

23.05.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: GM3 d.o.o. (Impulz), Jurčkova cesta 228, 
Ljubljana, Slovenija, tel: +386 1 42 87 543

 

K2 Bolt (13/14)

Munjevito brza skija drugu je godinu u katalogu američkog proizvođača K2.

Testirani model: 179 cm, r = 18 m
Sidecut: 125-72-99
Dostupne visine: 172, 179, 186 cm

 

-.-Goran Razić-.-K2 Bolt nastavlja svoj život praktički nepromijenjen u drugoj sezoni nakon predstavljanja. Riječ je o predvodniku skija namijenjenih isključivo uređenim stazama, a takvih K2 pored Bolta ima još dva modela. Oznaka RoX na Boltu skriva kombinaciju četiri tehnološke značajke: drvenu jezgru, u obliku slova "X" izveden prigušivač vibracija te istovrsnu karbonsku mrežu koja povećava torzijsku krutost te Speed Rocker – neznatno odignut vrh skije koji osigurava lakši ulazak u zavoj. Dizajn Bolta nije doživio veće preinake, i dalje je riječ o uspjeloj kombinaciji crne boja i žarkocrvenih detalja.

Bolt ne dolazi u duljinama manjim od 172 cm što već na prvi pogled daje naslutiti da je riječ o skiji za veleslalomske zavoje. Ozbiljnosti modela prisnažuje i pozamašna masa koja se otkriva već primanjem u ruku. Budući da smo na testu imali model praktički identičan onom što smo ga testirali prošle godine, ostalo nam je provjeriti tadašnje tvrdnje i možda otkriti kakvu boljku što nam je tada promakla.

Bolt je i dalje vrlo kruta skija s neskrivenim veleslalomskim genima koja najbolje od sebe daje pri visokim brzinama. Najviše mu odgovaraju široki zavoji na praznoj, dobro pripremljenoj i tvrdoj stazi. Iznimna torzijska krutost daje osjećaj "grede" pod nogama, tj. fascinantan osjećaj sigurnosti pri jurnjavi. Za ulazak u uži zavoj skiju treba "muški" stisnuti. Tko preferira slalomske zavoje bolje će se snaći s, primjerice, K2 Chargerom.

Na mekanijoj i iskijanoj podlozi Bolt gubi na svojoj munjevitosti i instant-odzivu. Ograničavajući faktor su, naravno, masa i krutost skije. Kratak izlet izvan staze u dublji, neuređen snijeg potvrdio je da K2 ima puno bolje modele za takve uvjete no što je Bolt.

"Munjeviti Jurić" na Boltu će postati prvenstveno snažni i tehnički potkovani skijaši, dakle oni koji znaju što rade i za skijanje su se valjano pripremili u teretani. Skija nije iz reda onih koja prašta greške niti vodi skijaše ka napretku u skijaškoj tehnici. Onima koji je zauzdaju pružit će podosta zadovoljstva u nizanju širokih zavoja uređenim, tvrdim stazama.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 327077
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr