SKIJALIŠTA

»

AUSTRIJA

17.09.2010.      

Autor: Elinka Barišić

Photo: Ötztal Tourismus

 

Austrija: noviteti u sezoni 2010/2011

Najspektakularnija gondola u Austriji, tako zvuče otprilike najave onoga sto bi skijaško/borderska populacija mogla očekivati u sezoni 10/11

Baš poput susjedne Italije, niti u Austriji se za predstojeću sezonu ne priprema previše noviteta, barem ne na skijalištima koja su popularnija među Hrvatima. No, promjena ima, a neke od njih zvuče zaista sjajno!

-.--.-Austrijski Sölden prednjači sa zanimljivim novitetima pa će domaćin otvaranja Svjetskog skijaškog kupa od sezone 10/11 svojim gostima pripremiti dva nova rješenja transporta iz centra grada. U pogon početkom zimske sezone kreće nova Gaislachkogl žičara (naslovna fotografija), za koju najavljuju da će arhitekturom i tehničkim rješenjima nadmašiti sve ostale u Austriji.

Sve stanice gondole - bazna, među te gornja, bit će napravljene zaobljenom, izduženom i poluprozirnom konstrukcijom u kombinaciji željezne armature te prozirne i izdržljive plastične folije, pristupi stanicama imat će pokretne stepenice i liftove, panoramski prozor od 190m2 s pogledom na Stubai te će biti sastavljena od 2 gondole - prve veće, te druge nešto manjeg kapaciteta koja vozi na sami vrh. 

Pored ovih gondola, Doppelmayer u Söldenu gradi i uspinjaču koja će služiti za prijevoz putnika iz centra grada do Innerwalda gdje se nalazi poligon za početnike. Zentrum Shuttle (slika desno) će biti zanimljiv i po tome što će njegov rad biti u potpunosti automatiziran te neće zahtijevati ljudski nadzor - to će omogućiti da ovo zgodno prijevozno sredstvo radi 0-24h, pa će osim skijašima biti koristan i svima koji primjerice navečer žele prošetati centrom grada.

Nove gondole za osmero ljudi dobit će Kitzbühel, Hinterglemm, Tauplitz, Reiteralm (Schladming) te nekoliko skijališta na Zillertal području - Gerlos, Königsleiten i Zell am Ziller.

U Kitzbühelu i Schladmingu također se grade i nove osmerosjedežnice, dok će primjerice Lachtal, Sillian i Ischgl dobiti nove šesterosjede.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 236100
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr