SKIJALIŠTA

»

AUSTRIJA

23.10.2013.      

Autor: Ivan Kašuba 

Austrija: Noviteti u sezoni 2013/2014

Austrija nikada ne miruje u pogledu novih investicija, a sve s ciljem poboljšanja skijaške usluge. Tako su, kao i prethodnih godina, uložili veliki trud, puno novaca te volje, ne bi li svoja skijališta i ukupnu ponudu podigli na još višu razinu.

Ove godine perjanica u investicijskom smislu je naveliko poznati skup skijališta Ski amade. Jedan naziv, koji obuhvaća ukupno pet skijaških regija, s 27 odredišta, a na čijim se planinama proteže 270 liftova, sa 760 kilometara skijaških staza. Njihovo ovogodišnje ulaganje stalo je na novčanoj cifri od čak 69 milijuna eura što dovoljno govori o veličini investicija.

-.--.-

Osim kozmetičkih zahvata na cjelokupnoj infrastrukturi, noviteta poput "Sky toilette" wc-a u Schladmingu i masaže "drive in" u nekim stanicama gondola, dvije žice su najzvučnije pojačanje ove sezone, koje će svaki skijaš, koji skija u ovoj regiji, itekako znati cijeniti.

Jedno od četiri brda koja čine Schladming skijašku regiju, Hochwurzen, ove sezone dobiva novu Leitnerovu gondolu za 10 osoba imena "Gipfelbahn Hochwurzen", i to u dužini preko dva kilometra. Dugo očekivana poveznica dva jako prometna brda, koja su prije bila povezana isključivo autom ili ski busom, sada će povezivati nova velika gondola za 130 osoba imenom G-Link. Dakle, radi se o poveznici skijališta Flachau i Wagrain.

-.--.-

Također na tom predjelu bit će izgrađene dvije sjedežnice, jedna za osam (Strassalmbahn) i druga za šest (Obergassalmbahn) osoba koje će zamijeniti već dotrajale četverosjedežnice.

Od ostalih ponuda ove regije možemo izdvojiti da je sada, recimo, u Salzburger Sportweltu novim ulaganjima u sustav zasnježenja omogućeno prekrivanje 90% staza umjetnim snijegom, što sezonu skijanja produžuje do sredine travnja, pa čak u dobrim uvjetima i do početka svibnja. Jedan od paketa koji je ove godine aktualan, a mogao bi biti posebno zanimljiv neskijašima, je paket škole skijanja posebnom "Fish" metodom koja vam garantira da ćete proskijati u tri dana. Ako ne, oni vam vraćaju novac. Zanimljivo je i kako je sada skijašku kartu moguće kupiti, ne samo preko weba ili u redu na blagajnama, nego, uz jednokratno pribavljanje keycarda, i preko aplikacije za mobitel.

-.--.-

U predjelu Ski amade regije Ramsau/Dachstein Gletscher ove godine bit će u pogon puštena nova gondola za 50 skijaša imena Dachsteinsüdwandbahn "Panorama Gondel".

Ostala skijališta Austrije također su poradila na svome napretku. Tako će Saalbach (Rosswaldbahn), Zillertal Arena (Moseltret-X-Press) i St. Anton am Arlberg (Tanzbödenbahn) biti bogatiji za po jednu šesterosjedežnicu, dok će Mayrhofen dobiti čak dvije spomenute žičare, Ebenwald i Lämmerbichl. Bad Kleinkirchheim će ove sezone ucrtati jednu "žicu" više na svoju kartu, a radi se o sjedežnici za četiri osobe, Millstätter See Bahn. Zell am See izgradio je novu osmerosjedežnicu s grijanim sjedalima pod imenom Glocknerbahn.

-.--.-

Također, nove sjedežnice krasit će i nešto manje poznata, no ne i nevažna skijališta, a to su Damuels-Mellau, Fulpmes/Schlick 2000, Kaltenbach s čak dvije nove sjedežnice za osam i šest osoba, St. Lambrecht, te Mutterer Alm.

Kitzbühel je zamijenio stari dvosjed, i jedno sidro, novom gondolom za deset ljudi imena Wagstättbahn. Ista takva gondola bit će izgrađena za ovu sezonu u Kreischbergu (Riegleralm), Lech-Zürsu i Lermoosu.

-.--.-

Gondole za osam skijaša planirane su i na Katschbergu (SilverJet 1) koja zamjenjuje stari dvosjed, zatim na Annabergu im Lammertal (Donnerkogelbahn) i na Werfenweng skijalištu (Rosnerköpfl). Velike gondole za prijevoz većeg broja skijaša, osim već spomenute poveznice Flacahu-Wagrain, upravo se grade u Ischglu (Piz Val Gronda – 150 osoba) i na skijalištu Gmunden/Grünberg (Grünbergbahn).

Zanimljivo je još spomenuti kako je Wildkogel-Arena za slijedeću sezonu izgradila čak tri baby vučnice namijenjene najmlađim skijašima i početnicima.

U priloženom videu pogledajte promotivni spot za novu gondolu G-Link u Wagrainu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 23. listopada 2013.   21:31h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Zivo me zanima ova gondola u Lechu, spojila ga je s Warthom....to bi moglo biti vrlo zanimljivo....��
  • Objavljeno: 23. listopada 2013.   21:19h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj


    I mi se onda čudimo cijeni karata.....
    Oni ulažu u žice pa skoro ko mi na.....
    "An der schone blaue....Adriatica"

  • Objavljeno: 23. listopada 2013.   14:31h

    Član od:
    30.12.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Bit če skijače,hop hop,Ski Heil! :)

Prikazano 3 od 3 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 175829
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr