SKIJALIŠTA

»

AUSTRIJA

25.01.2008.      

Autor: Tomislav Matošin

Foto: Lachtal.at

 

Lachtal

Ovo malo skijalište, smješteno u pokrajini Štajerskoj, poznato je među našim skijašima koji u potpunosti sami organiziraju svoje tjedno skijanje, a od nedavno uvršteno je u ponudu nekolicine domaćih turističkih agencija.

Lachtal
Službene stranice: link
Web-cam: link
udaljenost od Rijeke 323 km
udaljenost od Zagreba 300 km
 

Na karti Lachtal ćete naći u blizini grada Muraua te nekoliko kilometara udaljenog od skijališta Kreischberg i Grebenzen – St. Lambrecht.

Za dolazak iz Zagreba na raspolaganju imate više cestovnih pravaca, koji se razlikuju po kvaliteti ceste, a samim time i broju plaćenih cestarina. Ukoliko krećete iz Rijeke put vas vodi preko Ljubljane, Karavanki i Klangenfurta prema Murauu i Judenburgu. U oba slučaja morat ćete voziti 300-injak kilometara.

Mjesto se nalazi u podnožju skijališta na 1.600 mnm, dok se vrh nalazi na 2.222 mnm.

2 crne (2 km), 8 crvenih (20 km) i 7 plavih (11 km) čine ukupno 33 kilometara staza koje se svakodnevno uređuju, dok se na kritičnim mjestima nalaze topovi za umjetni snijeg. Za skijaško trčanje uređeno je još 6 km staza, dok ljubitelji dubokog snijega imaju na raspolaganju 3 "staze" koje se spuštaju od samog vrha do mjesta, odnosno podnožja skijališta.

Zbog duljine staze ne preporuča se neiskusnim skijašima da se upuštaju u tu avanturu. Za početnike i djecu je predviđen ograđeni dio u dnu skijališta na kojem se nalazi traka za vuču skijaša te mala vučnica slična tzv. tanjurićima. U tom dijelu je postavljeno i nekoliko elemenata za vježbu zavoja. Snowboarderi i "freestyle" skijaši se mogu zabavljati u snow parku na 2 kickera, 2 raila i jednom cornerjumpu no, na žalost, za sada, bez half-pipea.

Skijalište je "opremljeno" s pet vučnica i jednom šesterosjedežnicom.

Od vučnica tu su četiri prilično dugačka i zamarajuća sidra te jedni kratki tanjurići. Sjedežnica je nedavno izgrađena te ima grijana sjedala kao i zaštitnu kupolu od vjetra i snijega. Cijena ski karte jednaka je kroz cijelu sezonu te će vas dnevna karta koštati 29 Eura (16 za djecu), dok je 6-dnevna karta 135 Eura (70 Eura za djecu) - sve cijene važeće u odnosu na sezonu 2007/08.

Iako se u blizini nalazi još nekoliko skijališta ne postoji mogućnost kupnje karata koje pokrivaju više skijališta. Karte su proximity tipa za koju morate ostaviti 3 Eura uz povrat nakon upotrebe. Ukoliko smještaj rezervirate preko nekih naših agencija postoji mogućnost da ostvarite dodatan popust na cijenu ski karte.

Lachtal je prilično malo mjesto i zabavu ćete naći u jedinome disko-baru koji se tamo nalazi, Hannes. Mada i u siječnju, kada u Austriji nije visoka sezona, ima turista, to su, većinom obitelji s djecom stoga, iako je svaku večer na rasporedu tematski program, posjećenost je mala.

Obzirom da u posljednje vrijeme štajerska skijališta, pa tako i Lachtal, sve više posjećuju Mađari, i to mlađa populacija, što se primjećuje po dvojezičnim natpisima i upozorenjima, vjerujemo da je u vrijeme njihovih praznika mjesto mnogo življe.

Ukoliko vam mogućnosti pružaju, u obližnjem nacionalnom parku Grebenzen možete posjetiti Vivarium, kompleks bazena i akvarija s raznim životinjama i ribama s područja oko rijeke Amazone. Vikendom se na skijalištu organiziraju razni događaji poput natjecanja, testiranja skija ili tematskih zabava.

Ukoliko ste željni mirnog obiteljskog odmora, naročito u tzv. "hrvatskom tjednu" neka vam i Lachtal bude jedna od opcija za posjetiti. Austrijski tradicionalno kvalitetno uređene staze, mir i tišina te mala udaljenost veliki su plusevi ovoga skijališta.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 89635
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr