SKIJALIŠTA

»

AUSTRIJA

01.07.2014.      

Autor: Skijanje.hr

 

Kitzsteinhorn-Kaprun: U novih 50 godina s novom ponudom

Najstarije austrijsko ledenjačko skijalište za 50. obljetnicu u "novom ruhu".

Jesen 2015. godine donijet će vrlo zanimljive promjene na Kitzsteinhorn-Kaprun skijalište. Po završetku radova, naime, dosadašnjim Gletscherjetu 1 i 2 pridružit će se Gletscherjetovi 3 i 4 - dvije nove žičare, čiji je osnovni cilj, kroz novu žičničarsku "osovinu", pristup samom skijalištu učiniti još dostupnijim i bržim, i to upravo u njegovom središnjem dijelu.

Gletscherjet 3 u izvedbi je kao kombinirana žičara sačinjena od kabina za 10 osoba i osmerosjedežnice s grijanim sjedalima (kapacitet prijevoza 3.600 osoba u satu), a kretat će od samog Alpin centra, dok će Gletscherjet 4, kabinska žičara za 10 osoba, ponad Schmiedingerkees ledenjaka putovati sve do podnožja Kitzsteinhorn vrha na visini od približno 3.000 metara. Kabinskim dijelom Gletscherjeta 3 stizat će se ujedno do Gletscherjeta 4.

U središnjem dijelu skijališta, prateći ove promjene, nestat će neki stari liftovi i vučnice, koji će biti zamijenjeni novijima i efikasnijima, a u izvedbenom je planu i jedan potpuno novi lift za početnike kod međupostaje Gletscherjetova 3 i 4. Širenje staza u tom središnjem dijelu čitavo bi skijalište trebalo ujedno učiniti puno atraktivnijim i djeci te skijaškim početnicima. 

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 209791
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr