SKIJALIŠTA

»

AUSTRIJA

24.09.2009.      

Autor: Elinka Barišić

Photo: Bergbahnen Flachau, SkiGastein, Katschberg

 

Austrija: noviteti u sezoni 2009/2010

Iako "zvučnih" noviteta nema puno, u Austriji se marljivo radilo i uoči početka 09/10 sezone. Gondola na Katschbergu vjerojatno će Hrvatima biti najdraža novost.

Nova gondola na Katschbergu, o čijoj gradnji smo već pisali, novost je u sezoni 09/10 koja će vjerojatno najviše razveseliti naše skijaše i bordere. Usko grlo i vrlo naporna sidra koja su služila za povratak iz St. Margarethen na Aineck konačno će biti zamijenjena gondolom (naslovna fotografija).

I Flachau, odnosno skijališta na tom području bilježe mnogo novih žičara. Flachauwinkl dobija novu gondolu za osmero ljudi te novi šesterosjed, Flachau novi osmerosjed (na slici ispod), a susjedni Wagrain također gondolu za osmero.





Schladming ove sezone nema puno investicija, barem kada su žičare u pitanju, tek jedan novi šesterosjed, no brojka od 16 milijuna Eura koliko je planirano za poboljšanje infrastrukture uključuje i nekoliko novih staza, te proširenje postojećih. Uvod je to i polagana priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se tu održati 2013. Postojeći snowpark će također biti proširen, a ogromnoj artiljeriji od preko 600 topova za umjetni snijeg bit će dodat i pokoji novi.

Bad Gastein ukupno investira za predstojeću sezonu oko 16.5 milijuna Eura. Najzvučnija je gradnja nove gondole koja će voziti iz mjesta na vrh Stubnerkogela (na slici lijevo). Na samom vrhu planira se izgraditi i prozirni viseći most, za sve one želje pogleda u dubinu, proširuju se i topovi za umjetno zasnježivanje, a postojeće staze također će se nadograditi, što uključuje i radove započete još protekle sezone na Sportgasteinu.

I područje Saalbach-Hinterglemm-Leogang gradi dosta novih žičara, koje će uglavnom zamijeniti postojeće vučnice. U novoj sezoni pustit će se u rad po jedan novi šesterosjed, osmerosjed i četverosjed.

Zell am See, Matrei, Eggalm na području Zillertalera i Zürs grade po jedan novi šesterosjed, dok će Kitzbühel dobiti novi osmerosjed.

Na žalost, niti ove godine nije u planu ono što, ne samo Hrvati, već i susjedni Talijani i Slovenci s nestrpljenjem očekuju - poveznica Pontebba-Nassfeld. Birokratske prepreke usporile su gradnju gondola koje bi se spustile na talijansku stranu, pa ćemo i u idućoj sezoni do Nassfelda ipak duljim putem.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 308807
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr