SKIJALIŠTA

»

AUSTRIJA

31.05.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Austrijanci zadovoljni noćenjima, upitan prihod

Porast broja noćenja u skijaškoj sezoni Austrijancima možda i neće donijeti veće prihode.

U periodu od studenog 2011. do travnja 2012. Austrijanci su zabilježili povećan broj noćenja u skijaškim centrima. Prvenstveno ih raduje porast dolazaka domaćih skijaša koji su ostvarili 15,3 milijuna noćenja. Snažan je to vjetar u leđa turističkom sektoru Austrije, jednom od najvažnijih u državi.

Na općoj je razini broj noćenja porastao za 3,6%, a najviše je tradicionalno bilo gostiju iz Njemačke koji su ostvarili čak 24,5 milijuna noćenja. Ipak, upitno je povećanje prihoda. Razlog tome je snižavanje cijena austrijskih hotelijera koji su potaknuti krizom počeli nuditi povoljne pakete za odmor u sredini tjedna.

Od povećanja broja turista nisu profitirali niti restorateri na stazama. Većina skijaša "preskače" tradicionalni ručak na stazi i, u očekivanju hotelske večere, ga zamjenjuje sendvičem. Koruška je jedina regija koja je zabilježila pad broja noćenja od 1,7%, dok ostatak Austrije bilježi porast broja gostiju, ali još nisu sveli račune da bi znali je li im se on i isplatio.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 262824
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr