10.10.2011.      

Autor i photo: Goran Razić

 

50.000 hrvatskih noćenja i ove sezone u Ski Amadeu

Upravo tom brojkom pohvalili su se čelnici poznate austrijske skijaške regije - Ski Amade te skijališta Schladming - Dachstein na današnjoj novinskoj konferenciji održanoj u Zagrebu.

Prošlogodišnji blagi pad posjete gostiju iz Hrvatske Austrijanci su shvatili najozbiljnije te već sada zovu svoje tradicionalne goste u ovaj poznati skijaški raj.

Ski Amade, skijaško udruženje koje broji ukupno pet regija s ukupno 860 km staza i ove godine se pokazalo u lijepom svijetlu. Sukladno najavama o brojnim ulaganjima na austrijskim skijalištima, a o kojima smo nedavno pisali, Ski Amade još jednom je napomenuo kako je samo u posljednjih 10 godina uložio čak 600 milijuna eura u skijašku infrastrukturu. 

U skladu s tim trendom ove će godine tako biti uloženo oko 80 milijuna eura, u sklopu čega je jedna šesterosjedežnica u Hausu, nova staza u Zauchenseeu i gondola u Schladmingu, koja bi uvelike trebala olakšati transport na Svjetskom skijaškom prvenstvu 2013. godine. Riječ je, naime, o gondoli za prijevoz 10 putnika, što je prva gondola takvog kapaciteta u cijeloj regiji.

Upravo je Schladming doživio možda najveću renesansu posljednjih nekoliko godina. Čak 400 milijuna eura je potrošeno na infrastrukturu koja ima direktne ili indirektne veze sa Svjetskim prvenstvom 2013. godine Osim velike ciljne arene, u koju stane preko 50.000 ljudi, a koja će biti dovršena u studenom ove godine, sagrađena je i potpuno nova željeznička postaja, gondola, renovirane su staze, a uskoro se očekuje i dovršetak nove multifunkcijske dvorane, koja će osim za sportske događaje, za vrijeme Prvenstva biti glavno odredište pripadnika medija. 

Čelnici Ski Amadea i Schladminga hrvatskim su se novinarima osim direktnim skijaškim ulaganjima pohvalili i ulaganjima u informatički segment ponude. Ono što će posebno razveseliti goste iz stranih zemalja, pa tako i Hrvatske, je postavljanje čak 250 WLAN hotspotova, koji će garantirati gotovo potpunu pokrivenost širokopojasnim besplatnim Internetom. 

Ovo naoko veliko ulaganje zapravo označava samo najjednostavniji put prema besplatnoj reklami na brojnim popularnim internetskim mjestima poput Facebooka, Twittera, Picase, Flickra i drugih društvenih mreža gdje će brojni multimedijalni sadržaji zapravo najbolje, a k tome i gotovo potpuno besplatno, reklamirati skijašku regiju. 

Zanimljivo je kako su Svjetsko skijaško prvenstvo 2013. Austrijanci već sada počeli nuditi u svojoj turističkoj ponudi. I prije nego je sve izgrađeno, a kamoli održano, već ove godine gosti će uz pratnju vodiča moći obići poprišta utrka te svih događanja 2013. Isto tako, moći će razgledati tribine i popratne objekte i prije nego su ih natjecatelji vidjeli, naravno, uz određenu naknadu. To se zove turizam - u pravom smislu te riječi.

-.-Goran Razić-.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4636727
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr