20.04.2012.      

Autor: Goran Razić

Foto: arhiva Skijanje.hr

 

U Austriji većina skijališta zatvorena - ledenjaci u odličnom stanju

Austrija se polagano okreće glečerima. U radu je još samo nekoliko staza na nižim skijalištima, a pogledi su usmjereni prema većim nadmorskim visinama, koje su ovih dana primile i ponešto novog snijega.

U regiji Ski Amade većina skijališta je proteklog vikenda zatvorila svoja vrata, isto kao i u Koruškoj. Jedini koji je u radu u predjelu Salzburger Sportwelt je skijalište Zauchensee - Flachauwinkl, i to u smanjenom kapacitetu te s još uvijek preko 100 cm snijega na stazama.

U istom skijaškom kompleksu, ali u predjelu Gastein, u radu je još najviši Sportgastein i to u kompletnom obimu. Naravno, tu je i Dachstein glečer na kojem je sada visoka sezona. 

Turracher Höhe je tako ostao na jednoj sjedežnici (Kornockbahnu), koji će raditi sve do 01.05. dok su ostale staze zatvorene već 15.04., isto kao i u Innerkremsu, Heiligenblutu, Kalsu, Matreiu i na još mnogo drugih skijališta. Obertauern će najvjerojatnije raditi sve do 01.05., a ovoga vikenda na rasporedu je zanimljiva, već tradicionalna, nagradna igra za sve posjetitelje. U Tirolu i Vorarlbergu u radu do kraja travnja, odnosno početka svibnja, ostaju Ischgl, Obergürgl-Hochgurgl, St. Anton, Lech i Zürs te Stuben.

U Kitzbühelu su još uvijek otvorene tri skijaške staze, iako je skijanje na Hahnenkammu zatvoreno. Da stvar bude bolja, na skijalištu je pao novi snijeg, što će još neko vrijeme održati kakvu takvu skijašku sezonu. 

Skijanje na austrijskim ledenjacima trenutno je odlično. Na Mölltaleru, Kitzsteinhornu, Dachsteinu, Hintertuxu, Kaunertalu, Pitztalu i Söldenu trenutno je vrlo snježno, s izglednom akumulacijom snijega od preko 50 cm u sljedećih tjedan dana. U Stubaiu je (naslovna fotografija), primjerice, zbog vrlo niskih temperatura, snijeg počeo padati i u dolini na 1700 mnv.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 148063
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr