27.09.2016.      

Autor: Skijanje.hr

 

Od vikenda u radu Kaunertal i Stubai glečeri

Sezona skijanja se u Austriji polagano budi. Osim Mölltalera i Hintertuxa, koji su bili u radu čitavo ljeto, trenutno su još u radu samo Pitztal i Sölden. No već od vikenda se broj otvorenih austrijskih skijališta povećava.

Za vikend 30.09. kreće sezona skijanja na tirolskom Kaunertalu (naslovna slika) te Stubai glečeru. Situacija sa snijegom nije nimalo bajna. Svježeg snijega gotovo da i nema te prvi skijaški dani u novoj sezoni nikako neće biti idealni. Prema službenim podacima i na Kaunertalu i na Stubaiju ima svega 5 cm novog snijega, a u rad će krenuti svega nekoliko skijaških staza.

Takvo stanje se očekuje sve do nekog skorašnjeg zahlađenja te novih, obilnijih, snježnih padalina. Spomenimo kako je krajem desetog mjeseca na rasporedu i otvaranje Svjetskog skijaškog kupa u Söldenu. Na Rettenbach glečeru ponad Söldena sezona skijanja je startala još 17.09., no u radu je samo vučnica Karleskogl na visini od 3250 metara. Na stazi na kojoj se vozi Svjetski kup trenutno nema snijega (slika dolje). 

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 27. rujna 2016.   12:10h

    Član od:
    23.08.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska, Koprivnica

    Ne čekamo ko ozebli sunce nego kao pregrijani prva zahlađenja i solidne oborine.

    i onda go go go

    [Editirano] 27. rujna 2016. u 12:11h

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 125063
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr