MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

27.12.2005.      

Autori: Goran Razić, Elinka BarišićUstupio: Ski servis M-T-V (Marker-Tecnica-Völkl), Peruanska 10, Zagreb. 

14 - karatna ekskluziva na stazi!

Iako se za skije pobjednice utrke često kaže "Zlatne skije", ovdje ipak pričamo o nečemu drugom. Ako shvatite frazu "Zlatnih skija" doslovno, niste pogriješili, i takve stvari postoje, čak štoviše, imali smo prilike provozati jedne takve...

Zahvaljujući jednom neimenovanom, hrvatskom poslovnom čovjeku, koji svoj posao bazira na trgovini naftom, došli smo u priliku testirati, bolje reći, pogledati i provozati (u ovom slučaju ne pristaje baš riječ "test") ove skije, a koje je od proizvođača naručio, ni manje, ni više, nego sam arapski šeik, inače vlasnik ski hale u Dubaiu.

Riječ je o skijama američke marke Volant, koja je inače poznata kao vrlo ekskluzivna marka skija, rađena za one vrlo dubokog džepa, a kojima je, vrlo vjerojatno, samo skijanje ipak u drugom planu. Kako je izrada bazirana na atomicovoj tehnologiji, ipak su nam neke stvari bile poznate, no one su tu malo manje važne.

Volant u svojoj ponudi ima nekoliko modela skija, kako za muškarce, tako i za žene, a modeli se ne gradiraju brojevima, slovnim oznakama ili mješovitim kraticama, kako je to inače pravilo, nego po plemenitim metalima; Silver, Gold i Platinum. Već ovdje je jasno da je u pitanju određena ekskluziva. Iako serijski modeli Volanta nisu izrađeni od ovih materijala, makar im ime to sugerira, cijene su im vrlo visoke te dosežu i nekoliko tisuća Eura.

No ono što smo mi imali prilike probati, to je još nekoliko stepenica više. Na raspolaganje smo dobili skiju iz ženske klase, imena Vertex, a riječ je o modelu "Gold". Kako nekima nikada nije dosta ekskluzive, za razliku od serijskog modela, ova skija je doslovce napravljena od zlata, tj. njen cijeli gornji dio je pretočen u 14 - karatno zlato. Atomicova ruka se vidi i kod vezova, Neox 412 sasvim lijepo paše na ovu skiju, no niti on nije običan. Vez je, naime, djelomično napravljen od platine, kako bi cijela priča bila potpuna.

U ovoj priči, onaj ipak manje zanimljivi dio je da je skija dugačka 160 cm, te da je srednje meke konstrukcije. Upravo onakva kakva je potrebna za jednu ženu koja drži do sebe, no ne baš i do stanja na svom računu, jer skija kakvu smo imali prilike voziti stoji između 13000 i 15000 USD.

Također, prema nekim informacijama, saznali smo da na svijetu postoje svega dva primjerka, i da su oba napravljena za istog šeika.

Ako vam se dopada izgled skije, ekskluziva vas zadovoljava, vozne karakteristike (koje i nisu baš detaljno opisane) su vam također po ukusu, ne preostaje vam ništa drugo, nego kontaktirati tvrtku Volant i naručiti svoj primjerak. Zašto bi šeik bio jedini? Ako su dobre za ski halu u Dubaiu, te za sljemenski led, biti će dobre i vama...

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 322204
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr