MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

13.02.2017.      

 

Skijaši zapalili Sljeme i prikupili 8300 kn za osobe s invaliditetom

Humanitarna noćna utrka "Skijaj za skijaše" ove je subote na Sljemenu okupila 47 natjecatelja i tri puta više navijača. Sljemenom se orilo "op, op, op" već kada su se niz Bijeli spust kao predvozači spustili Dag Modrić i Helena Gaube.

Nakon njih, u cilj su jedan za drugim stizali članovi Skijaškog kluba za osobe s invaliditetom "Sljeme" za koji je Rotaract klub Zagreb Zrinjevac i organizirao ovu akciju. Od prodanih kotizacija, priloga za kuhano vino i rakije, te donacija prikupljeno je oko 8.300 kuna, ali za akciju je otvoren poseban račun, pa bi iznos mogao biti i veći s obzirom na to da se očekuje još uplata do kraja tjedna.

"Ova akcija će nam puno pomoći u radu, pogotovo zato što nam je potrebna posebna oprema za skijanje prilagođena vrsti invaliditeta”, kazao je paraolimpijac Damir Mizdrak, potpredsjednik Skijaškog kluba za osobe s invaliditetom "Sljeme".

-.--.- 

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Anja Kostrečić (28,06), drugo je pripalo Klari Pelemiš (28,20), a broncom se okitila Inja Siladi (29,98).

U muškoj konkurenciji zlatan je bio Pavle Zobundžija (24,29), dok je srebro osvojio Boris Petljak (24,49), a treći je bio Miro Kordun (24,88).

U utrci je sudjelovao i velik broj malih natjecatelja koji su nakon trke nagrađeni posebno glasnim pljeskom.

"Nadamo se kako će ova akcija postati tradicionalna. Hvala svima koji su pomogli u realizaciji: Gradu Zagrebu, Ustanovi za upravljanje sportskim objektima, Skijalištu Sljeme, Restoranu Vidikovac, HGSS-u - Stanici Zagreb, Tamburaškom sastavu Colapis, Incite code-u, obitelji Rossi i Damiru Matozu”, poručio je Milan Vukadinović, predsjednik Rotaract kluba Zagreb Zrinjevac.

Nakon utrke svi su se sa sljemenskog Bijelog spusta preselili u Restoran Vidikovac gdje je zabava potrajala do dugo u noć. Posjetitelje je zabavljao Tamburaški sastav Colapis, a od poznatih su podršku ovoj akciji došli pružiti i Tony Cetinski, te Alexei Puninski, dok su video pozdrave uputile Mila Elegović, Iva Jerković, Danijela Martinović, Leona Paraminski, Ana Bago Tominac, Mario Petreković, Andrej Kramarić i Franko Andrijašević.

Ako niste bili na Sljemenu, pomoć možete pružiti još ovoga tjedna i to uplatom na račun akcije otvoren u Privrednoj banci Zagreb IBAN HR1323400091510836687.

-.--.-
-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3089458
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr