MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

01.12.2009.      

Autor: Elinka Barišić 

10 naj ski/board božićnih poklona

Stiže Božić, a vi nemate ni najmanju ideju što staviti pod bor? Evo nekoliko prijedloga što možete pokloniti dragim osobama koje vole skijanje i bordanje

Gužve u šoping centrima najbolje je izbjeći i na vrijeme obaviti predbožićnu nabavku, pa smo stoga pripremili kratki popis prijedloga što biste mogli pokloniti dragoj osobi koja voli snijeg, zimu, skijanje, bordanje....

1. Jastučić koji grije ruke, noge i sve ostale smrznute dijelove


-.--.-Nove tehnologije su čudo, pa je čudo u malom i ovaj naoko običan jastučić punjen tekućinom/gelom.

Savijete li metalni gumb u njemu jastučić će se početi zagrijavati i ostat će topao idućih 15-ak minuta - taman da se promrzli dijelovi tijela ugriju.

Nakon korištenja dovoljno ga je kratko prokuhati u vodi kako bi ponovo poprimio tekuće stanje te bio spreman za ponovnu upotrebu.

Must-have stvar br.1 za spremiti u džep jakne, pogotovo ako je jakna ženska ;-)

Cijena: 50 kn

2. Torba za skije, pancerice, buce ili bord

-.--.-Tko god često putuje na skijanja, a pogotovo putuje li autobusom, zna koliko su korisne torbe.

Osim što je lakše prenijeti opremu, sačuvat ćete ju od udaraca i oštećenja, neće biti razasuta po cijelom bunkeru, a korisno će biti i za spremanje opreme kada se ne koristi.

Izbor je zaista velik i raznolik, od običnih torbi za 50 kn do super luksuznih torbi s kotačima koje mogu prenijeti i po nekoliko pari skija.

Cijena: od 50 kn na više

3. Uši za kacigu

-.--.-Omiljeni dodatak svih klinaca. A i ponekih starijih :)

Na žalost, nikako da se pojave u hrvatskim dućanima.

Cijena: od 70 kn na više

4. Marama/kapa/šal/ninja

-.--.-Tko god da je izmislio ovu višenamjensku stvar, skijaši i borderi će mu biti vječno zahvalni. Jednim potezom riješili ste sve bitne stvari koje morate imati za razne vremenske uvjete: i šal, i kapu, i traku, i prekrivalo za nos i ninju za mećave i loše uvjete. Dolazi u zimskoj i ljetnoj varijanti, postoji nekoliko proizvođača koji su zastupljeni i u Hrvatskoj i jedino što trebate napraviti je naučiti kako se sve može vezati.

Must-have stvar br.2 za spremiti u džep jakne.

Cijena: 100 - 140 kn

5. Lokot

-.-Skijanje.hr-.-Krađa opreme je na žalost sve češća, a u gužvi se često zna dogoditi i da netko zabunom uzme tuđe skije ili štapove. Jednostavan klik lokota spriječit će lopova da baš vaše skije odnese, a onome tko bi ih zabunom htio uzeti dat će do znanja da nije ulovio svoju opremu. Postoje razne varijante, no možda najspretniji za nošenje su mali i kompaktni s kombinacijom tri broja. Stanu u svaki džep, ne smetaju, a mogu vezati do dva para skija i štapova.

Must-have stvar br. 3 za spremiti u džep jakne.

Cijena: oko 150 kn za Dakine i Safeman, manje za noname brandove

6. Grijači za sušenje pancerica i buca

-.--.-Postoji više varijanti, no svima je zajednički cilj: osušiti pancerice i buce preko noći tako da ujutro budu spremne za upotrebu.

Osim što je ugodno stati u tople pance, sušenje će produljiti vijek opremi, a izbjeći ćete i neugodne mirise te infekcije koje možete navući sakupljanjem bakterija u vlazi.

Model kao na slici funkcionira poput grijanih "štapića" koje se samo umetne u pancericu/bucu i ostavi se preko noći. Ne može nanjeti štetu jer ne zagrijava na visoku temperaturu, no ponekad ne napravi posao do kraja.

Skuplja varijanta je poput fena, funkcionira daleko bolje ali se ne smije ostaviti bez kontrole ili na dulje vrijeme.


Cijena: 220 kn za običnu varijantu, 365 kn za fen varijantu

7. Proizvodi za servis

-.--.-Vole li vaši prijatelji sami održavati skije/bordove, ovo će ih jako razveseliti.

Poklonite im mali (a ako imate novaca zašto ne i veliki) paket u kojem se nalazi sve potrebno za servis skija ili borda.

Želite li proći nešto jeftinije, možete ovaj poklon pretvoriti i u, primjerice, tekućinu ili stik za voskanje.

Cijena: ovisna o tome koliko stvari želite u paketu

8. Poklon bon

-.--.-Nemaštovito, ali izuzetno korisno jer ne možete pogriješiti.

U poklon bon se danas može pretvoriti svašta... od skijaške karte, servisa koji je prijeko potreban svima koji skijaju i bordaju, ili jednodnevnog ili višednevnog izleta na neko skijalište. Za svačiji džep ponešto.

Cijena: servisi su od 120 kn na više, ski karte za strana skijališta od 25 Eura na više, a izleti se mogu pronaći od 300-400 kn za jedan dan pa na više za više dana

9. Tehnička odjeća

-.--.-Mali i skupi komad tkanine, ali neprocjenjiv jednom kada probate u tome skijati. Zaboravite debele džempere, smrdljive i znojem natopljene potkošulje i preogroman kufer u koji morate strpati barem 6 ili 7 komada od svega kad idete na skijanje. Tehničke majice i pothlače izuzetno su tanke i lagane, antibakterijski sloj sprečava neugodne mirise, sve se brzo suši tako da niste mokri a i ako oprete nešto od robe bit će do jutra suho, tople varijante griju toliko da vam osim takve majice ispod jakne više ništa ne treba. Ista priča vrijedi i za tehničke čarape. A pakiranje za 7 dana postaje dječja pjesmica - u omanji ruksak stane taman dvije ili tri takve stvari i mirni ste cijeli tjedan. Mana: dobre i kvalitetne tehničke stvari puno koštaju, a morate kod kupnje znati i veličinu. Pazite da takva odjeća obavezno mora prianjati uz kožu i ne smije biti prevelika

Cijena: ovisi koju marku izaberete; kvalitetne stvari se kreću od 100 i više kn za čarape do čak više od 300-400 kn za tople varijante majica

10. Sat/GPS uređaj

-.--.-Satski, GPSOvi moderni i sofisticirani uređaji zbilja nisu neophodni za prosječnog skijaša. Ali tako vesele :)

Mogu mjeriti svašta, od brzine do broja proskijanih kilometara, a neki u sebi mogu prikazivati i karte skijališta. Od ove sezone dostupne su karte i hrvatskih te susjednih skijališta poboljšane i s opisom.

Izbor je opet vrlo raznolik, a cijene na žalost vrlo skupe.

Cijena: od 900 kn na više



Napomena: cijene su dane samo kao primjer te mogu odudarati od cijena na drugim prodajnim mjestima

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 327931
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr