MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

29.12.2005.      

Autor: Željko MihalićSlika arhiv: www.mayrhofner-bergbahnen.com 

Harakiri pista

Ime sve govori - samo za hrabre.

Ne dajte se prevariti, ova se staza ne nalazi u Japanu, već mnogo mnogo bliže, u Mayhofenu, mjestu u središtu Tirola poznatom onima koji su česti gosti Hintertuxa.

Naime, ovo je najstrmija staza u Austriji s jednom dodatnom specifičnošću - staza se uređuje!. Naravno da uređenje ovakve jedne staze iziskuje vrhunsku tehnologiju, no očito je da niti takav izazov Austrijancima ne predstavlja problem.
Staza se nalazi na brdu Penken, jednom od 4 brda skijališta Mayrhofen.

Ono što će svima možda i pobliže dočarati stvarno stanje stvari; staza ima nagib od 78 %, što znači da na 100 m duljine staze u prosjeku savladate visinsku razliku od 78 metara.

Staza je relativno kratka (500-njak metara), starta sa nadmorske visine od 2068 m, a završava na nadmorskoj visini od 1692 m (visinska razlika od 376 m). Iako relativno kratka, nudi pregršt adrenalina, a na činjenicu da nije za svakog, dodatno upozorava i simbol sa mrtvačkom glavom na svim mapama te na službenom website-u skijališta Mayrhofen.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 330836
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr