MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

19.06.2004.      

Autor: Goran Razić 

Ekspedicija Hintertux 2004.

Eto, nakon dugotrajnih dogovora i prikupljanja ljudi, urednička ekipa SKI portala Skijanje.com.hr pojačana sa usenet grupom hr.rec.sport.zimski pohodila je na trodnevno skijanje na Hintertuxer gletscher......

Petnaest entuzijasta se okupilo sa samo jednim ciljem, što boljom zezancijom, super ljetnim skijanjem po neočekivano svježem powderu i nezaboravnim iskustvom ledenjaka u to doba godine. Ekipa je položila sa 5+, ledenjak je položio sa 5+ i jedini zaključak je da ovo mora biti početak tradicije.

Skijanje u to doba godine je poseban osjećaj i radi vremenskih prilika i radi kvalitete snijega i radi puno drugih stvari na koje prosječan skijaš nije navikao sa redovitim odlascima na skijanje u prvom mjesecu.

Stigli smo 27.05. kasno na večer i odmah se bacili na istraživanje lokalnih kafića, tj. mjesta gdje se može ugasiti žeđ J, shvatili smo da takvih mjesta i nema baš u izobilju u samom Hintertuxu tako da smo slavlje i opuštanje od radnog dana i puta potražili u kući u kojoj smo odsjeli. Fešta je trajala do ranih jutarnjih sati. Nakon neprospavane noći, zaputili smo se prema ledenjaku koji je bio oko 5 km udaljen od našeg smještaja. Po magli, vrlo jakoj kiši te sa pijeskom u očima popeli smo se na 3250 m visok ledenjak Hintertux. Dan je prošao u pogađanju staza i vožnji u vrlo teškim uvjetima no ekipa se nije niti jednog trenutka dala pokolebati. Subota je bila puno ljepša, vrijeme se razvedrilo, ciklona je odmaknula prema istoku, a mi smo uživali u lijepom danu. Gužve nigdje, staze vrlo dobro pripremljene, na glečeru oko tridesetak cm novoga snijega..... jednom riječju FANTASTIČNO!

Moram priznati da je osim nas u ovom terminu bilo vrlo malo rekreativaca, tako da smo većinom na stazama sretali gotovo sve Europske reprezentacije, a i one iz udaljenijih dijelova svijeta. Konkretno, treninge su imali natjecatelji iz Poljske, Rusije, Slovenije, Hrvatske, Japana, Amerike itd. Ali nikako se ne mogu oteti dojmu da je naša reprezentacija djelovala najzrelije, najorganiziranije, a i bila je najbrojnija. Hrvatska reprezentacija je čitav vikend imala na raspolaganju staze broj "9a" (plava), a po potrebi, prilikom treniranja bržih disciplina ta staza bi se nastavila i na stazu broj "5" (crvena) koja je bila vrlo dobra cijeli vikend.

Subota je začinjena sa laganom večerom u vrlo zanimljivo uređenom restoranu, ali na žalost imali smo priliku upoznati i Austrijsku aroganciju (!?), tako da smo pića čekali čitavu vječnost, na kraju dobili krive stvari, dvije porcije večere su bile viška, jedna Coca Cola nikada nije stigla, a račun ne postoji.

Put je bio vrlo zgodan, popraćen lijepim vremenom i što je najbitnije, sa dobrom atmosferom u autima. Lice Tirola u ovo doba godine je predivno i svatko tko još nije to vidio, svakako mora otići što prije. Miješanje boja u prirodi, godišnjih doba i raznih mikro - klima djeluje vrlo smirujuće i vrlo zarazno. Moj savjet.... bje'š te na ljetno skijanje!!


 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 317127
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr