MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

08.02.2017.      

Autor: Ivan Kašuba

Foto: Ivan Kašuba

 

ISPO - održan najprestižniji sajam sporta

Preko 80.000 stručnih posjetitelja iz cijeloga svijeta u četiri je dana posjetilo najveći sajam sporta na svijetu

Od 04. do 08.02. se u Münchenu održao ISPO, najveći i najpoznatiji sajam sporta u svijetu, s više od 2.700 izlagača iz cijeloga svijeta što je od sada novi rekord.

-.--.-

Svake godine ovdje se po prvi put prezentiraju noviteti za nadolazeću sezonu te se sklapa većina poslova za proizvodnju i prodaju sportske opreme. Pregršt događanja, animacija, revija te posjeta VIP sportaša, održavaju se gotovo svakih pola sata u 16 ogromnih hala.

Zimski sport, odnosno skijanje zastupljeno je kroz veliki broj proizvođača, počevši od Fischera, Atomica, Salomona ili pak Heada i Rossignola, pa sve do malih privatnih obrta koji svojim inovacija traže svoje mjesto ispod sunca. Sve viđene tehnologije i noviteti nisu potpuno revolucionarni iako to proizvođači skijaške opreme ipak tako svake godine ističu, no pomaci k napretku svakako su vidljivi.

-.--.-

Primjerice, kod Fischera vrlo dobar uspjeh prošlogodišnjeg noviteta - CURV skija nastavlja se i u budućnosti proširenjem i poboljšanjem same postojeće serije skija, a od ove godine i novih CURV Vacuum Fit pancerica. Jedna od zanimljivih stvari je i serija skija "The Brilliant Selection" na kojoj je moguće pri kupnji samu skiju personalizirati i to tako da vam ispišu vašu sliku na skiji. Tu su naravno i dalje već dobro poznate uzdanice, jedne od najprodavanijih serija, Progressor skije.

-.--.-

Atomic je recimo postao svestran, te svojim ljubiteljima nudi kompletnu opremu, od skija i odjela, pa sve do rukavica i kaciga. Velika promjena je od iduće godine izostanak Doubledeck dodatka na skiji i to nakon gotovo više od pet godina, a nasljeđuje je ju tehnologija zvana Servotec koja ima između ostalog i zadaću  skiju što više držati na snijegu, a što manje u zraku pri promjeni smjera skijanja. Svakako moramo istaknuti i odličnu skijašku kacigu s AMID tehnologijom koja pri udarcu apsorbira velik dio energije, koja je do sada završavala direkt na glavi skijaša.

-.--.-

Kao jedni od vodećih zastupnika po pitanju skijaške odjeće, bilo je zanimljivo pogledati kolekciju Ziener odjela i rukavica i to uz komentiranje jednog od najboljih slalomaša njemačke, Fritza Dopfera. Energiapura, novi sponzor hrvatske skijaške reprezentacije, također je imala izlaganje svoga rada i to u već naveliko prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima. Jedan dio atmosfere i noviteta možete tako i sami doživjeti kroz priloženu galeriju slika sa ISPO-a 2017.

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 320816
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr