MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

13.12.2011.      

Autor i foto: Nemanja Stanić  

Expozim 2011. Beograd - izvještaj

Od 8. do 11. prosinca, u paviljonu 4 Beogradskog sajma i uz prisustvo oko 60 izlagača, održan je sajam opreme za zimske sportove Expozim 2011.

Najvećim dijelom sajamsku izložbu je činila nova ski i snowboard oprema, baš kao i zimska odjeća i obuća najvećih svjetskih proizvođača. Dok se jedan dio ponude odnosio i na turističke aranžmane, pretežno u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Srbiji.

Skijališta Srbije na svojem su štandu prodavala, primjerice, skipass za Kopaonik s 10 % popusta u odnosu na redovnu cijenu. Uz novost od ove sezone da se sezonski ski pass, i ski pass za 10 dana u sezoni, može ujedno koristiti i na Zlatiboru i na Staroj Planini.

Na manjem broju štandova mogla se kupiti i dodatna zimska oprema za vozila (krovni nosači, lanci itd.). A na jednom štandu bili su izloženi i snow-mobili (quadovi, motorne sanke i sl.). Osim nove opreme, na sajmu se mogla naći i polovna ski i snowboard oprema, međutim, uglavnom je u pitanju bila starija oprema i oprema niže kategorije rekreativnih modela.

Predstavljena nova oprema, pogotovo modeli skija za 2011/12., bila je neprikladno skupa i nepristupačna za većinu kupaca, nekakav je prvi opći dojam o sajmu. Stječe se utisak da se distributeri gotovo pa vode logikom "Što veća kriza – to veće cijene", smatrajući, čini se, da ljudi koji kupuju novu opremu očito niti ne osjećaju posljedice trenutne ekonomske krize.

Najjači "race" modeli skija, na primjer, predstavljani su na sajmu s cijenom i do 900 eura (Fischer RC4 WC SC). A do prije dvije, tri sezone, najskuplji race modeli nisu prelazili 700 eura. Tu i tamo se moglo 'nabasati' i na neku povoljniju kupovinu, ako biste baš imali sreće.

Što se tiče rabljene opreme, tu se cjenkanjem još i moglo doći do povoljne cijene, pod uvjetom da se uspjelo pronaći neki odgovarajući model. Dok je ono što se zaista moglo povoljno nabaviti bila rabljena dječja oprema. I to bilo da ste je željeli kupiti, ili samo obaviti razmjenu.

Sve u svemu, osim spomenute prednosti, jedina prednost ovogodišnjeg beogradskog zimskog sajma zapravo je bila činjenica da se ondje na jednom mjestu mogla predstaviti, pa onda i pogledati, kompletna oprema koja će se ove sezone moći kupiti u Srbiji.

U prilogu uz ovaj tekst nudimo vam i ponešto fotografija s Expozima 2011. u Beogradu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 237521
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr