MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

20.01.2014.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: AP Images

 

Vanessa-Mae je uspjela - nastup u Sočiju osiguran

Svjetski poznata britanska violinistica uspjela je u ispunjenju svojih snova i kvalificirala se u alpskom skijanju za Zimske olimpijske igre u Sočiju!

Sukladno informacijama koje donosi i britanski Telegraph, simpatična Britanka tajlandskih korijena "iznimno tijesno" (citat menadžera) uspjela se u konačnici izboriti za svoje mjesto u tajlandskom ski timu. Te će tako na ZOI u Sočiju nastupiti za domovinu svog oca, i to pod očevim prezimenom Vanessa Vanakorn.

Kako smo već ranije bili pisali, Mae, koja skija odmalena, od 2010. godine nadalje posvetila se ozbiljnijim ski treninzima te u konačnici i cilju osiguravanja plasmana za ZOI u Sočiju. A ove sezone bila je osobito marljiva te je upisala nastupe na čak 13 veleslalomskih utrka nižeg međunarodnog ranga.

Iako je sve krenulo diskvalifikacijom u prvoj vožnji na nacionalnom prvenstvu Novog Zelanda još krajem kolovoza prošle godine, posljednja četiri nastupa Vanessa je upisala od petka do nedjelje na Krvavcu. 6., 7., 9. i 10. mjesto te FIS bodovi u rasponu od 108.45 do 137.95 trebali bi tako biti dostatni za predstavljanje Tajlanda na Igrama u ovoj disciplini.

Vanessi-Mae danas je 35 godina. A na ZOI u Sočiju ne nada se nikakvim medaljama, pa čak niti plasmanu među najboljih 100 skijašica, već samo "slavljenju svojih tajlandskih korijena" te "potpunom ostvarenju svih osobnih sportskih snova".

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 19. veljače 2014.   22:39h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    OK dlonca, nije da nemaš argumente, sve to stoji.

    Što se Nike tiče nisam siguran da znamo dovoljno. Potpuno se slažem da ćemo te njene "slabe" rezultate vrlo vjerojatno već uskoro samo priželjkivati, ali da njeno prezime ima veze sa gubitkom statusa u repki, prilično sam siguran da nije točno.

    I da, Vanessa je definitivno zaslužila .
  • Objavljeno: 19. veljače 2014.   19:58h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj


    O Vanesi je mislim bespredmetno raspravljati jer sam naćin na koji se kvalificirala na ZOI govori sve o njoj, ali i o tome na što jer to sve spalo (lova,lova i samo lova).
    Cijenim sve sportske napore kako D Šamšala tako i svih ostalih reprezentativaca bivših, sadašnjih i budućih, KAPA DO PODA, ali....
    Nika je expresno "torpedirana" kad je došla godina, dvije lošijih rezultata (20-30 mjesto, koje čemo kroz neko kraće vrijeme hvaliti i priželjkivati "ko ozebao sunce") ,dok su pojedinci "pretplaćeni" na repku, a da se nisu niti približili njezinim "lošim" rezultatima....
    Hm, a preziva se Flajs??????????????

    Meni osobno tu nešto "smrdi", a vama????


  • Objavljeno: 18. veljače 2014.   23:25h

    Član od:
    23.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ma nek me netko me shvati pogrešno, nemam ništa protiv Šamšala, ali stvarno ne razumijem gdje je tu sportski smisao ? 70 puta nastupiš i nema rezultata....preko 200 odustajanja......zar sad netko očekuje da će 71,72,73....98,99,100-ti put odjednom biti boljih rezultata ? Pa on će sad navršit 30 godina, a i dalje se financira kao neka perspektiva. Tko to uopće više financira ? Veli minja da savez ne financira bezveze. interesantno bi bilo izračunati koliko je potrošeno novaca na svaki Šamšalov osvojeni bod u Sv.kupu

    [Editirano] 18. veljače 2014. u 23:29h
  • Objavljeno: 18. veljače 2014.   23:00h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    " E sad, povukao bi tu paralelu s nekim našim skijašima i pitanjem koliko nešto ima smisla. Jednom sam negdje pročitao da je Šamšal nastupio u Sv.kupu 70 puta. Drugu vožnju je izborio 2 ili 3 puta , a 30 puta nije završio trku. Ukupno u trkama Sv.kupa i FIS trkama je odustao preko 200 puta !!!!! Uredno je nastupio na nekoliko Olimpijada, Sv.prvenstava .... a ne financira tu priču sam kao Vanessa Mae.... Koliko to ima smisla ? "
    (Član dlonca23)

    Kao što rekoh, ima dok nema nekog boljeg ili nekih boljih. On nije bio financiran oduvijek, trebalo je doći do nivoa kada te financira savez, a savez ne financira bezveze. Mnogi su posustali na tom putu. Smisao je i u tome što je sportski pošteno izborio nastup na svim tim smotrama. Njegova priča unucima mi se ipak više sviđa od Vanessine. Ujedno isprika što sam ih stavio u istu rečenicu uopće.
  • Objavljeno: 18. veljače 2014.   22:53h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    " Objesiće fotografiju na zid i, kada bude baka, pričati unucima da je nastupila na ZOI u Sočiju davne 2014. godine. Koga briga za vrijeme. "
    (Član ivexvg)

    Rekao si poantu po mom mišljenju. Na tome joj iskreno zavidim, šta bi samo ja dao za takvu priču. Kao što rekoh, makar kao onaj smetlar u karlingu. Svaka čast i na umjetničkom dojmu (još više Goghu za javljanje sa staze-nisi normalan čovječe!), ali... Eh, ali. Ima tu nešto što ovaj nastup čini nepoštenim, neolimpijskim, prevarantskim... Navodno. Ako je točno ono što slovenski mediji prenose. Polazim od sebe... Da, dao bi sve za takvu priču kakvu si je ona priuštila (kupila?), ali sigurno ne na takav način. Ne bih ipak volio da netko mojim unucima ispriča i drugu stranu medalje.
  • Objavljeno: 18. veljače 2014.   22:16h

    Član od:
    23.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ok, +50 sec je previše i možda je pretjerala s željom da nastupi na Olimpijadi. Probala je i siguran sam da neće pokušat za 4 god. ponovno jer je vjerovatno i sama shvatila da to nema smisla. E sad, povukao bi tu paralelu s nekim našim skijašima i pitanjem koliko nešto ima smisla. Jednom sam negdje pročitao da je Šamšal nastupio u Sv.kupu 70 puta. Drugu vožnju je izborio 2 ili 3 puta , a 30 puta nije završio trku. Ukupno u trkama Sv.kupa i FIS trkama je odustao preko 200 puta !!!!! Uredno je nastupio na nekoliko Olimpijada, Sv.prvenstava .... a ne financira tu priču sam kao Vanessa Mae.... Koliko to ima smisla ?
  • Objavljeno: 18. veljače 2014.   14:27h

    Član od:
    21.02.2012.

    Mjesto:
    Hrvatska, Velika Gorica

    Objesiće fotografiju na zid i, kada bude baka, pričati unucima da je nastupila na ZOI u Sočiju davne 2014. godine. Koga briga za vrijeme.
  • Objavljeno: 18. veljače 2014.   13:09h

    Član od:
    04.12.2006.

    Mjesto:
    Slovenija, Ruše

    " Mene smeta sto su ona i Tina u istom clanku, a nemaju po cemu biti....! Neka joj sna, do kojeg je dosla tako da je izlazirala normu. "
    (Član Danko17)
    50 + sek u dva teka govori dovoljno.....
    ....ako je to san koga si sanjao....
  • Objavljeno: 18. veljače 2014.   12:55h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Mene smeta sto su ona i Tina u istom clanku, a nemaju po cemu biti....! Neka joj sna, do kojeg je dosla tako da je izlazirala normu.
  • Objavljeno: 18. veljače 2014.   11:59h

    Član od:
    09.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Karlovac

    Pa dobro, kaj Vas ona tako smeta ? Ženska se zabavlja o svom trošku,i neka joj..

Prikazano 10 od 34 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 336756
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr