Skijanje.hr

MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

26.02.2015.      

Autor: Skijanje.hr

 

Slovenci busevima dolaze na Platak

Kako ne rade Sviščaki, Platak je Bistričanima najbliže skijalište.

Radiotelevizija Slovenije je ovaj tjedan objavila zanimljiv prilog o Slovencima koji organizirano skijaju u – Hrvatskoj. Pomalo neobična situacija budući smo navikli da hrvatski skijaši odlaze na skijaške vikende u Sloveniju, a ne obratno.

Razlog je u tome što maleno skijalište Sviščaki pokraj Ilirske Bistrice ove zime ne radi, a nije izgledno niti da će tako skoro vučnice na njemu u pogon. Potrebno je oko 100.000 eura da bi se obnovile vučnice, pa su se Bistričani okrenuli Platku.

"Budući da su Sviščaki zatvoreni, susjedna Hrvatska je odlična alternativa", ističu Slovenci koji organizirano autobusima dolaze na Platak. "Po uzoru na ljetni autobus za kupače željeli smo organizirati skijaški bus. Našli smo zajednički jezik i organizirali svih pet dana škole skijanja na Platku", kažu u Ski klubu Snežnik koji dovodi na riječko skijalište mališane na zimskim praznicima.

Da Slovenci koji žive uz granicu blizu Rijeke dolaze na Platak, uvjerili smo se i sami u nekoliko navrata ove zime. Ističu da im je ovdje brže i jeftinije doći nego do, primjerice, Krvaveca, a tu je i tradicionalna orijentiranost slovenskog pograničnog dijela Rijeci. Čini se da su se Primorsko-goranskoj županiji ulaganja u Platak počela vraćati i prije nego što su se nadali i to s tržišta na koje vjerojatno nisu računali.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

 • Objavljeno: 26. veljače 2015.   22:14h

  Član od:
  13.01.2005.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  Mnogo smo jaki.:) (Opet moram dopisivati tekst da bi post uspio:))

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

 • Vijesti

 • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5147817
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr