MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

18.08.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Skijanje na pijesku

Četvrti scenario za skijanje nas vodi na pijesak. U pustinju na dine ili na plažu. Zvuči loše? Naprotiv.

Nemojte misliti da su pustinje ili pješčane dine predio koji je za skijaše mrtav i nezanimljiv. To je skroz kriva percepcija. Prvo, time što vam nije potrebna nikakva specijalna oprema, pod pretpostavkom da skijašku opremu već imate, a drugo, time što pješčani sprudovi postoje zaista svuda po svijetu, idealna zamjena za prave ovisnike o skijanju. Iako se skijaška oprema oštećuje nešto više nego na snijegu (pogotovo ako se ne radi o super finom pijesku), ima i dobrih stvari, jer opremu ne treba podmazivati, manje je hrđanja jer su uvjeti gotovo bez vlage ili vode, pogotovo ako ne odete na skijanje na Maui.

Generalno govoreći, snijeg je brža podloga za skijanje od pijeska, i baš poput snijega, nije svaki pijesak jednako dobar i jednako brz za skijanje.

Tehnika koja se primjenjuje je jednaka onoj na snijegu, dakle najsličniji oblik zimskom snježnom skijanju, osim što je preporuka da se koriste kraće skije.




Rusija, Quatar, Arizona, Hawai, Ujedinjeni Arapski Emirati samo su neke od svjetskih destinacija na kojima se prakticira skijanje na pijesku. Naravno da to nisu klasična skijališta i da na većini odredišta morate uzbrdo pješke. Tako da vam pijesak ulazi u obuću, često je veoma vruće, a pijesak ulazi i u vezove koji se moraju nakon skijanja temeljito očistiti i osušiti.

No, u svakom slučaju, tko god je probao tvrdi da se radi o jedinstvenom osjećaju i vrhunskoj zabavi.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 314065
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr