13.11.2015.      

Autor: Ivan Kašuba 

U Naudersu izgorjela stanica glavne gondole

Zbog još ne utvrđenih razloga nedavno je izbio veliki požar na polaznoj stanici Bergkastelbahn gondole u tirolskom Naudersu. Ozlijeđenih nema, no šteta je ogromna.

Pred samu završnicu radova i zadnjeg glanca za nadolazeću sezonu, iz još neutvrđenih razloga, zapalio se krov te potom veliki dio početne stanice glavne gondole u austrijskom Naudersu.

-.--.-

Gondola se nalazi u samom centru Naudersa, te je bila glavna povezna točka prema samom središtu skijališta. Još u proljeće započeli su radovi na njoj te je trebala u studenome, tik pred početak skijaške sezone, zasjati u obliku centra s trgovinama, restoranom, ski-depotom, pokretnim stepenicama i žičarom.

-.--.-

U gašenju požara sudjelovalo je čak 50 vatrogasaca i 30 vatrogasnih vozila. No usprkos trudu, šteta je, sudeći po prvim dojmovima, velika. Vatra je uništila i dio nosivog užeta te pokretni dio gondole, što je uzrokovalo padom nekoliko kabina koje su visjele na njoj.

-.--.-

Iako ih je pogodila velika nesreća, iz uprave Naudersa kao i turističke organizacije najavili su siguran početak sezone kao što je i planirano. Trenutno se radi svim snagama na sanaciji objekta, u što su se uključile lokalne skijaške škole, spašavatelji, lokalna uprava, pa čak i Doppelmayr, koji žurno radi na obnovi gondole.

-.--.- 

S takvim radom i pomoći, 10. prosinca, žičare Nauders trebale bi krenuti u novu sezonu i to s novim centrom, doduše djelomično obnovljenim, no ipak s minimalno vidljivom štetom.

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1656530
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr