PROIZVOĐAČI

»

ELAN

16.04.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Elan skije 11/12

Ako već ne može u garaži, može pod nogama. Elanovi su novi modeli dizajnirani u Porscheovom studiju.

Najnoviji Elanov tržišni adut trebale bi biti Amphibio skije. One su glavni novitet sezone 2011/12 u slovenskoj tvornici skija, a osim što ih odlikuju novorazvijene tehnološke značajke, diče se i dizajnom nastalim u Porscheovom studiju. Dakle, ako već ne možete u garažu spremiti jednog "elfera", možete barem pojuriti na skijama koje je "taknuo" Porscheov dizajnerski tim.

-.--.-

Riječ je tri skije namijenjene odličnim rekreativcima koji barataju tehnikom, imaju snage u nogama i ne boje se "nagaziti" gas. Namjena im je različita, pa tako Amphibio Waveflex 82 Xti s 82 mm u struku odgovara skiji za cijelu planinu, kojom se može spustiti ne samo savršeno uređenom stazom. Amphibio Waveflex 14 (gore) je, s 74 mm u struku i 14 m radijusa na 168 cm duljine, skija za nizanje dinamičnih carving zavoja po svježim jutarnjim tragovima ratraka. Tek nešto manje zahtjevan po "vozača" je Amphibio Waveflex 12, mekša verzija za opušteniju jurnjavu.

-.--.-

I dalje je tu poznat ostatak Waveflex serije s po dvije skije za uređene staze i dvije za cijelu planinu. Prve su Waveflex 8 i 10, , dok u ove druge spadaju Waveflex 78 i 78Ti (gore). Waveflex 8 i 10 su namijenjeni za uređene staze i srednje vješte rekreativce kojim će odgovarati širina struka od 72 ili 73 mm.  Napredniji i avanturistički orijentirani skijaši koji žele napraviti pokoji izlet izvan staze izabrat će mekši Waveflex 78 ili tvrđi 78Ti.

-.--.-

Natjecateljski modeli dolaze u dvije kategorije. Prvu čine World Cup Race Series modeli koje predvode dva FIS homologizirana modela: SLX FIS i GSX FIS. Ostatak modela, RCS, RCG i RCX je namijenjen natjecateljima u klubovima i juniorima. Široj su publici zanimljiviji modeli u Waveflex Race Series klasi, namijenjeni dobro utreniranima rekreativcima s kompletnim skijaškim znanjem. Veleslalomske GSX i GS modele razlikuje tek nešto mekša jezgra kod GS-a i jedna sloj titana manje. Slično vrijedi i za slalomske SLX (gore) i SL modele. Tu je još i SLD model, slalomska skija namijenjena skijašicama gdje je prste u dizajnu imala i Ana Jelušić.

-.--.-

E/Flex serija je poznata od prošle godine, a u njoj su tek tri modela: E/Flex 4 (u dvije različito obojane verzije) te E/Flex 6 (gore) i E/Flex 6 Erise (s rocker tehnologijom). Riječ je o skijama za početnike i nezahtjevne skijaše koji traže ugodnu skiju kojom će uspjeti ovladati bez puno muke, ali bez obaranja brzinskih rekorda.

-.--.-

Summit obitelj ima osam članova, tri za čisti freeride dubokim snijegom (Olympus Mons, Spire, Apex (gore) te četiri turno modela (Alaska, Triglav, Elbrus, Makalu). Freeride modele karakterizira rocker tehnologija i široki strukovi, dok se kod turno skija pazilo da budu što laganije kako ne bi zamarale skijaša pri penjanju uzbrdo te da imaju mogućnost pričvršćivanja "koža".

-.--.-

U Freestyle seriji je šest modela: Boomerang i Chainsaw će poslužiti za vratolomije na otvorenom i u dubokom snijegu, a Puzzle, Sling Shot i Pinball u snowparku. Puzzle Pro su kratke, okretne skije za stazu i park.

-.--.-

W Studio serija predstavlja 13 modela namijenjenih skijašicama, pomno osmišljenog dizajna i olakšane konstrukcije. Na vrhu Performance klase je Amphibio Insomnia model nastao na bazi Amphibio Waveflexa 14. Slijede skije namijenjene skijašicama koje žele sportsku, agresivniju vožnju: Speed Magic, Pure i Inspire. Za turističko uživanje na skijalištu bit će dovoljne Mystic, Black Magic (sa Swarovski kristalima), a za početnice Crystal, Zest ili Snow. Free klasu čine freestyle i freeride modeli: Bliss, Zeal, Twist, Moxi.

-.--.-

Za kraj, tu su tri ekskluzivna modela s Elanovim potpisom: potpuno crni Wavemaster nastao na osnovi najjačih Waveflex modela, ali bez Amphibio profila; te St. Moritz veleslalomski GS (gore) i slalomski SL model s Waveflex tehnologijom i posebnim dizajnom.

-.--.-
Race serija

-.--.-
Amphibio Waveflex 14, 12 i Waveflex 78 Ti

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 157920
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr