PROIZVOĐAČI

»

ELAN

15.09.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Elan skije 04/05

Slovenski proizvođač najavio svoju kolekciju za sezonu 04/05. Uz neke promjene, vidljivo je da se Fusion tehnologija integrirala u više modela, uz još neke vidljive promjene od kojih je novost suradnja s Tyroliom u proizvodnji vezova.

Iz Elana stižu novosti koje nagovještavaju novu sezonu. Ono što će se odmah primijetiti jest djelomičan zaokret u bojama, pogotovo nižih race modela, a koji više nisu specifične i karakteristične zelene boje, nego su postali crveni.

Nazivi su ostali slični i i dalje se priča o GX i SLX modelima koji su ostali zeleni, ali se pojavila podgrupa modela u race kategoriji (nekad poznatiji pod nazivom HCX i dual x) koji se sada zovu SL i G modeli. U pravilu ne dolaze sa posebnom race platom.

Integre više nema u ponudi, oprostili smo se i od Whistler i Whisper modela, koje su zamijenili A i S modeli te djelomično i M modeli, gdje su slabiji modeli dimenzijama i gabaritima preuzeli all mountain ulogu za razliku od strogo off-pisterskih M777 modela koji su više ciljani za eksperte.

A serija sa Fusion sistemom, allround radijusa do 17 metara i duljina do 176 cm, cilja na rekreativce, od nekih srednjih pa do boljih i naprednijih skijaša sa profiliranom tehnikom.

M serija je nasljednik Mantisa i izgledom i namjenom, dakle, više orijentirana off-piste skijašima i veličina do 184 cm i sa radijusima od 19.5 m, ali se povećala ponuda, tj. broj modela.

Kojih sada ima zaista mnogo, a novost je integracija Fusion sistema. M444, M555, M666, M777 koja ipak predstavlja klasu iznad svih ostalih M modela i sa radijusima i sa duljinama i tvrdoćom, a to je vidljivo i po specifičnoj Elanovoj boji koja predstavlja vrlo zahtjevne modele i po gabaritima 112-87-107 kao jasna poruka za freeridere.
M02 je namijenjena za fun park i half-pipe.

S serija, koju smo upoznali prošle godine, zamijenila je više modele Integre i kao takve se skije, dakle allround namjene i dalje preporučaju od strane proizvođača svim allrounderima. Modeli su S8, S10 i S12, radijusa do 15.9 ili 17 metara, ali ne dolaze sa fusion sistemom, bit će vjerojatno i dalje vrlo popularni modeli, pogotovo kad se uzme u obzir da će biti primjenjivi i na off-pistu, sa dimenzijama 112-67-100. Istina, struk bi za pravi off-piste skije mogao biti i širi, ali bi se tako izgubilo na allround svojstvima.

I dalje Elan ženske modele skija predstavlja pod nazivom Women, klasificirane po brojevima od 04 do 08, prema tvrdoći i tehnici skijašica.

Tehnološki svjedočimo nekim malim promjenama. Osim što se već većina ponuđenih modela temelji na Fusion tehnologiji, na express konstrukciji.

Na A seriji se sreće nova Corelock konstrukcija koja ima šasiju podijeljenu na tri dijela koja omogućava da skija kroz zavoj ide sa kompletnom duljinom omogućavajući na taj način bolju kontrolu kroz zavoje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 188287
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr