PROIZVOĐAČI

»

ELAN

17.10.2007.      

Autor: Goran Razić 

Elan skije 07/08

Pedesetak modela skija i ove godine nam dolazi iz Slovenije. Podijeljene su u desetak klasa. Pa krenimo redom...

Speedwave klasa označava klasu koja bi Elanu trebala donijeti najveću prodaju - allround klasa. Speedwave dolazi u četiri modela; 8, 10, 12 i 14. Dolaze u visinama od 152 do 176 cm te opisuju radijuse od 10 do 16 m, što sigurno zadovoljava većinu skijaša. Sve skije su opremljene waveflex tehnologijom i EL, odnosno ELD vezovima (Tyrolia, op.a.) DIN skale od 10 do 12.

Allmountain klasu, koja je namijenjena za sve tipove terena i snijega označavaju modeli Magfire. Magfire nudi nešto veću širinu struka, koja se kreće od 73, pa sve do 82 mm. Visine Magfirea kreću se također od 152 do 176 cm, a u ponudi su četiri jakosna modela; 8, 10, 12 i 14. Magfire je također opremljen waveflex tehnologijom, ali samo u dvjema najjačim inačicama. Vezovi su kao i kod Speedwavea EL, odnosno ELD, koji se ugrađuju u bojama skije.

Natjecateljsku klasu označavaju modeli za slalom i veleslalom. Krasi ih dizajn s dominantnim zelenim i crnim bojama, a osim modela s oznakom Worldcup, koji je namijenjen isključivo za natjecatelje, u ponudi za napredne rekreativce i odlične skijaše su veleslalom modeli GSX race kao jači model, te GS Race kao slabiji model. GSX Worldcup model dolazi u visinama od 176 do 191 cm, dok su rekreativne inačice veleslalom skija u ponudi u visinama od 164 do relativno malih 178 cm. Ovaj podatak nam se nimalo ne sviđa, budući da smo mišljenja kako bi veleslalom skija, pa i ona za odličnog amatera, trebala biti još znatno dužih dimenzija. Kod slalom modela je situacija slična. Perjanicu predstavlja model SLX Worldcup, koji dolazi u dvije visine; 155 i 165 cm. Skija je rađena po svim FIS-ovim standardima te sukladno tome nudi i odgovarajuće tehnologije. Publici prilagođeniji modeli i dalje nose već poznate oznake SLX Race (jači model) i SL Race (slabiji model). Skije dolaze u visinama od 155 do 170 cm, s radijusima od 11,5 do 12,8 m.

Za žene su i dalje u ponudi dvije klase skija; Spice i Magic. Spice klasa označava slabije modele, više orijentirane mlađim skijašicama s naglašenim smislom za dizajn. Skije su veselih boja, a dolaze u četiri modela; Wave Spice, Mag Spice, My Spice i Wild Spice. Skije dolaze u visinama od 146 do 166 cm, s time da najslabiji model (Wild Spice) maksimalne visine od 158 cm. Magic serija označava žensku liniju skija namijenjenu zahtjevnijim skijašicama. Magic dolazi također s četiri modela; Speed Magic (najjači model), Wave Magic, Black Magic i Silver Magic. Skije su istih visina kao i one Spice serije, a nešto su ozbiljnijeg izgleda i namijenjene zahtjevnijim skijašicama.

Flow serija Elanovih skija označava allround skije namijenjene za početnike i skijaše koji još uvijek rade na svojoj tehnici. Ponešto šareniji izgled asocira na već pomalo zaboravljenu Elan A klasu skija. Flow dolazi u tri primjerka; 8.1, 6.1 i 4.1. Posljednjeg je moguće nabaviti u dvije boje (plava i crvena). Skije su redom širine struka od 70-ak mm te visina od 144 do 176 cm, s time da model 8.1 ne dolazi s najnižim primjerkom (144 cm), a model 4.1 ne dolazi s najvišim primjerkom od 176 cm.

Posebno je zanimljiva ponuda freeride skija. Iako cijelu klasu sačinjavaju samo tri modela skija, najjači model je zaista impresionirao svojim gabaritima. S širinom struka od čak 121 mm, te širinom vrha od 161 mm model 1111 Quad One podsjeća više na snowboard nego na skije. Skija dolazi s fish tailom (repom po uzoru na riblji rep, op.a.). Tu su još modeli 999 Wood i 888 Alu, koji iako nešto pitomijih gabarita i dalje spadaju u razred čistih freeride modela.

Elan logoRazred skija za vožnju u snowparku sačinjavaju četiri modela skija. Počevši od najjačeg Zenmastera, preko Reverta, do The Code-a i Zen-a. Sve skije su opremljene zavinutim repom (twin tip) te su širine struka od 72 do 90 mm.

Skije za najmlađe dolaze u modelima za male natjecatelje; RCG, RCS (slalom i veleslalom), a visine se kreću od 144 do 176 cm za veleslalom model te od 135 do 150 cm za slalom model. I dalje top modeli dječjih skija, no ipak malo prilagođeniji široj publici odličnih malih skijaša, zovu se RCX (slalom) i RC (veleslalom). Osim skija za najmanje u obliku Barbie, u ponudi su još i rekreativni junior modeli. To su modeli Formula (za dječake), Spicy (za djevojčice) i modeli Spidy, Quinny i Champ za vrlo malu djecu koja tek staju na skije. Posljednje navedene skije dolaze u visinama od svega 70 do 90 cm.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 208396
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr