PROIZVOĐAČI

»

ELAN

27.05.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: Elan d.d. Begunje 1, 4275 Begunje na Gorenjskem, Slovenija

 

Elan Amphibio 14 (13/14)

Model koji konkurira za vrh u konkurenciji top rekreativnih skija za uređene staze.

Testirani model: 168 cm, r = 14.1 m
Sidecut: 125-74-104
Dostupne visine: 152, 160, 168, 176 cm

-.--.-U trećoj sezoni zaredom družimo se s Amphibio 14, Elanovim top modelom u klasi rekreativnih skija za uređene staze. Prepoznatljiv dizajn proizašao iz Porscheovog studija te inovativno poimanje rockera i cambera omogućili su ovom modelu zavidnu tržišnu poziciju. Poziciju koju svojim voznim svojstvima skija i opravdava.

Podsjetimo, radi se o skiji koja ima odignut vanjski rubnik (rocker) i ravan, tradicionalni unutarnji rubnik (camber). Zbog toga Amphibio skije dolaze u paru, kao lijeva i desna. Takva konstrukcija omogućuje dobro držanje i puni kontakt s podlogom preko ravnog unutarnjeg rubnika donje skije na padini, dok odignuti vanjski rubnik gornje skije omogućuje lakši ulazak u naredni zavoj.

Osim toga, Amphibio koristi i Waveflex tehnologiju, tj. poznatu valovitu strukturu koja je na skiji usmjerena prema vanjskim rubnicima skije. Dodatnu korist skijaš će moći izvući iz drvene jezgre, okomitih postraničnih zidova, integriranih vezova, dvostrukog sloja titana postavljenog za ojačanje...

Amphibio 14 se nalazi odmah ispod natjecateljske serije Elanovih skija, pa bi je trebali birati sportski orijentirani rekreativci koje će angažirano provesti dan na snijegu. Veseli lagan i gotovo intuitivan ulazak u zavoj te odlično držanje na uređenoj, tvrdoj stazi. Takvi uvjeti gone skijaša da pojuri nižući široke zavoje, međutim skija je jednako dobra i za "sitniji vez". Pogotovo imponira osjećaj sigurnosti pri skijanju, osjeća se odziv skije, ali pritom taj odziv nikada ne prijeti izbacivanjem "iz sedla".

Iskijani, mekani popodnevni snijeg je Amphibio 14 apsolvirao s lakoćom. Skrenuli smo malo i izvan uređene staze, iako u Elanovom katalogu postoje Amphibio modeli sa širim strukom za takve uvjete. Nije bilo većih problema dok podloga nije postala premekana i preduboka kada bi neki širi i lakši model sigurno bolje pristajao.

Amphibio 14 je skija za odlično utrenirane rekreativce, spremne za aktivan dan na uređenim stazama. Tko poželi malo "fušariti", može proći i s nešto mekšim Amphibio 12. U svakom slučaju, ovo je dobar proizvod iz Begunja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 145579
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr