PROIZVOĐAČI

»

ELAN

01.07.2010.      

Autor: Vjeran Baranović

Ustupio: Elan d.d. Begunje 1
4275 Begunje na Gorenjskem Slovenija
Slovenija

 

Elan Waveflex 78Ti (10/11)

Novi model punog naziva Waveflex 78Ti Red Fusion je zapravo nasljednik Magfire 78Ti u kojemu se osim imena i dizajnerskog uljepšavanja nije ništa bitno promijenilo.

Testirani model: 168 cm, r = 15,4 m
Sidecut: 123-78-105
Dostupne visine: 160, 168, 176, 182 cm


-.--.-Elan je za sezonu 10/11 uveo novu seriju pod imenom Waveflex, no ona je nova samo na "papiru". Dosadašnji modeli Magfire i Speedwave su ujedinjeni u jednu seriju koja je nazvana po poznatoj Elanovoj tehnologiji Waveflex. Waveflex 78Ti Red Fusion je zapravo nasljednik Magfire 78Ti, a osim imena promijenjen je samo dizajn. U ovoj seriji još su modeli 78 i 82Ti iz Magfire serije te Waveflex 8, 10, 12 i 14 iz bivše Speedwave serije.

Kao što i samo ime govori, Waveflex 78Ti koristi dobro uhodanu waveflex tehnologiju, RTS sidewall rubnike, mono Ti, dok je jezgra skije napravljena od drva. Kao i dosadašnji  modeli koristi Fusion sistem vezova i Sistem fusion ploču. Razlika u ovoj seriji je u samoj izvedbi i širini struka. 78Ti ima titanska ojačanja, odnosno mono Ti strukturu, dok model 78 nema mono Ti nego fiberglas. Model 82 je širi i jači model i, kao što mu ime govori, u struku je širok 82 mm.

Kako struktura nije mijenjana tako su i performanse vrlo slične prošlogodišnjim. Waveflex 78 Ti je namijenjena srednjim i boljim rekreativnim skijašima koji vole skijati po svim terenima. Jača skija iz ove serije se preporučuje boljim skijašima i onima koji ipak više vremena provode izvan staza. Skija je vrlo lagana za upravljanje i za vođenje. Laganim prebacivanjem težine rubnici brzo i efikasno "hvataju" snijeg i skija lagano kreće u zavoj. Tijekom cijelog zavoja jednoličnim pritiskom jednostavno se vodi i jednaki zavoj je cijelom dužinom zavoja. Mijenjanjem pritiska lagano se mijenja radius samog zavoja i skijaš može uživati u različitim i dinamičnim zavojima. Prilikom skijanja kraćim zavojima jako dobro hvata zavoj i cijelo vrijeme konstantno "vuče" kroz njega. Ono što će se sigurno svidjeti većini je činjenica da ne "baca" i da se može lagano voditi kroz zavoje i uz povremene pogreške skijaša. Laganim prijenosom težine može se lagano i brzo prebaciti s rubnika na rubnik i prilikom toga skijaš opušteno može uživati. Rubnici solidno drže na ispeglanim stazama, iako je za pretpostaviti da bi  težim i agresivnijim skijašima u takvim uvjetima ipak bolje bolje odgovarao jači model.

-.--.-Waveflex 78Ti se podjednako ponaša u svim uvjetima koji se mogu zateći na planini i zaista se može prilagoditi svemu. Skijanje po hupserima zahtjeva određeno znanje skijaša, ali skija olakšava izvedbu. Mekano i lagano prelazi preko grba tako da se malo agresivnijom vožnjom može izvući maksimum. Slična je situacija i u razrovanom snijegu gdje skija cijelo vrijeme potiče na "još više".

Riječ je o idealnoj skiji za srednje i bolje rekreativce koji uživaju na različitim terenima i u svakom trenutku žele izvući maksimum iz sebe i skije. Skija je izrazito vodljiva i lagana za upravljanje, a samim time i jako zahvalna što će sigurno zadovoljiti široki spektar skijaša.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 235980
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr