PROIZVOĐAČI

»

ELAN

07.08.2013.      

Autor: Majda Gregorović Čolović

Ustupio: Elan d.d. Begunje 1, 4275 Begunje na Gorenjskem, Slovenija

 

Elan Speed Magic Fusion (13/14)

Potpuno redizajnirana skija dostojna svog imena.

Testirani model: 155 cm, r = 11,7 m
Sidecut: 120-69-103
Dostupne visine: 145, 150, 155, 160, 165

 


-.-Goran Razić-.-Ljubitelji Elana već su se navikli posljednjih godina na kvalitetne i tehnološki inovativne proizvode iz tvornice u Begunju. Model Speed Magic Fusion sinonim je za vrh Elanove linije za žene. Do sezone 12/13 ovaj model proizvodio se u prepoznatljivoj Waveflex tehnologiji, međutim za sezonu 13/14 doživio je kompletnu tehnološku transformaciju.

U predstojećoj nam se sezoni Speed Magic proizvodi u Amphibio izvedbi kombinirano s novom Power Spine tehnologijom. To znači da sada imamo lijevu i desnu skiju te zamjena skija nije poželjna ukoliko želimo da funkcioniraju kako je zamišljeno. Također, to znači i da je unutarnji rubnik skije izveden kao tradicionalni camber, a Power Spine tehnologija gušćim rasporedom karbonskih vlakana i ojačanja, skiju čini tvrđom. Istovremeno je vanjski rubnik izveden u rocker tehnologiji te je rjeđim rasporedom karbona skija na vanjskoj polovini mekša. Pojednostavljeno rečeno, unutarnji rubnik stvoren je da "grize" u podlogu i drži na ledu, a vanjski da udobno prati donju skiju, sa smanjenom mogućnošću da ostanemo "na gornjoj skiji" pri velikoj brzini. Osim navedenog, upotrijebljene tehnologije u kombinaciji s užim strukom skije svakako imaju ulogu olakšavanja upravljanja, odnosno poboljšanja okretnosti i poslušnosti skije.

No, budući se žene rjeđe zamaraju tehnološkim rješenjima od muškaraca, prijeđimo radije na dojmove skije na testu. Kada je prvi puta primite u ruku Speed Magic (komplet s vezovima) skija bi vam se mogla učiniti malo teška, ali čim je stavite na noge taj osjećaj nestaje i počinje čarolija skijaškog užitka. Doduše, pojedine dame mogle bi se naći začarane već na prvi pogled u trgovini, jer je dizajn vrlo jednostavan i izrazito atraktivan. Kombinacija srebrne, zelene i tirkizne boje na crnoj podlozi daje skiji privlačan i profinjen izgled.

Uvjeti na stazi na testu bili su pravi proljetni, s tvrdom i zaleđenom podlogom ujutro te mekanom i punom hupsera poslijepodne, a ponašanje skije tijekom cijeloga dana bilo je besprijekorno. Na tvrdoj podlozi mogu se javiti manje vibracije, ali u odnosu na neke druge ženske modele skija, možemo ih nazvati zanemarivim. Pod vašim nogama Speed Magic savršeno reagira na svaki vaš "mig", odnosno pokret i prijenos težine i pruža odličnu okretnost i potpunu kontrolu neovisno o dužini zavoja koji trenutno izvodite. Bez obzira na kratak radijus od samo 11,7 metara, osim kratkih zavoja, vrlo je pogodna i za duge carving zavoje kojima postižete veće brzine. Prebacivanje s rubnika na rubnik je brzo i precizno, te ako poželite omogućava energično i agresivno skijanje. Upravo zbog tog bezbrižnog osjećaja kontrole ova skija vas naprosto mami da ubrzate. Čak i pri velikim brzinama na tvrdoj podlozi Speed Magic "grize", stoga je potrebno i malo opreza, da ipak ne pretjerate.



Elan Speed Magic Fusion namijenjena je prvenstveno za vožnju po uređenim stazama te za napredne skijašice koje vole energičnu, agresivnu i brzu vožnju. Ali čak i ako ste skijašica srednjih vještina, nećete pogriješiti, jer vam ova skija omogućuje jednostavno i precizno upravljanje.

Sve u svemu, naziv skije je definitivno opravdan, jer se radi o skiji koju možete samouvjereno voziti brzo, ali čak i ako ne obarate brzinske rekorde, sigurno će vam izmamiti osmijeh na lice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 131769
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr