SKIJALIŠTA

»

AUSTRIJA

03.08.2013.      

Autor: Skijanje.hr

 

Austrija: Novi ski liftovi za sezonu 2013/14.

Ljetno vrijeme vrijeme je i terenskih radova na austrijskim skijalištima, a koja iz sezone u sezonu novim ulaganjima i nadalje povećavaju stupanj komfora gostima na svojim stazama.

Za sezonu 2013/14. potpuno novu vršnu žičaru na jednom od svoja četiri povezana brda, Hochwurzenu, svojim će gostima kao zamjenu za sadašnju ponuditi tako Schladming. Nova žičara imat će kabine kapaciteta za deset osoba, a na dužini od 2.050 metara trebala bi iz doline prevoziti 2.500 osoba u satu.

-.--.-

Stara zičara na ovoj trasi stara je, inače, 23 godine. I s kapacitetom prijevoza od 350-370.000 ljudi godišnje bila je jedna od "najzaposlenijih" žičara u Alpama općenito.

Na području kompleksa Saalbach-Hinterglemm, ili preciznije rečeno ponad Hinterglemma, moderna šesterosjedežnica s grijanim sjedalima i kupolom (naslovna fotografija) u sezoni 2013/14. zamijenit će sadašnju Rosswald vučnicu. Dok Bad Kleinkirchheim za novu sezonu upravo dobiva novu Rosennockbahn četverosjedežnicu s izlaznom postajom na Wiesernocku, u samoj blizini izlaznih postaja Höhenlift vučnice i Wiesernockbahn četverosjedežnice.

Nova šesterosjedežnica s kupolom u St. Antonu zamijenit će u sezoni 2013/14. Tanzböden vučnicu na Galzigu. Kitzbühel će u slijedećoj sezoni kao novitet ponuditi novu kabinsku žičaru za deset osoba na području Jochberga. Novu gondolu za osam osoba dobiti bi trebalo i skijalište Annaberg (Dachstein West). A Moseltret-X-Press modernu šesterosjedežnicu s kupolom kao zamjenu za sadašnju dvosjedežnicu u sezoni 2013/14. planira i Gerlos skijalište (Zillertal Arena). Piz Val Gronda žičarom, uz poboljšanje staze br. 41, novu crvenu stazu dužine 3km, stazu br. 42, dobiti bi trebao i Ischgl.

U svakom slučaju, više detalja donijet ćemo u članku s novostima za sljedeću skijašku sezonuza, a koji tradicionalno pripremamo početkom jeseni.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 214981
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr