MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

30.05.2007.      

Autor: Elinka Barišić 

Ekspedicija Hintertux 2007

Tradicionalno zatvaranje sezone u posljednjem tjednu svibnja, Skijanje.hr ekipu i četvrtu godinu za redom odvodi u kraljevstvo snijega i leda na 3250 m.

Pancerice, ski odijela, ružmarin, ugljen i nogometna lopta vjerojatno se teško mogu zamisliti u istom kontekstu. No ako ovome dodamo riječ Hintertux i Skijanje.hr, vjerojatno stvar postaje malo jasnija. Recept je to kako najljepše moguće, na jedinstven i nezaboravan način zatvoriti skijašku sezonu.

I četvrtu godinu za redom posljednji vikend mjeseca svibnja na četiri smo dana zamijenili hrvatsku sparinu ugodnim tirolskim temperaturama, mirisnim zelenim šumama te vječnim snijegom i ledom na Hintertux glečeru. Ove godine - još brojniji nego prošle. 39 zaljubljenika u snijeg sakupilo se iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz Kanade. A kako to običaji i nalažu, svakome od njih na raspolaganju za test su bili i novi modeli skija za sezonu 2007/2008 - njih čak 41!

Kako nema ništa ljepše od radosnih i veselih lica iznenađenih Skijanje.hr članova, u našoj stalnoj bazi u Vorderlanersbachu, svakoga je u apartmanu dočekala i poklon vrećica s neophodnim sastojcima. Našlo se u njoj svačega, pa i nova Skijanje.hr majica. Iznenađenje je, barem sudeći po osmjesima - uspjelo.

Hintertux nam se ove godine iskupio za loše vrijeme i maglu koju smo protekle godine trpili sve dane. Ove nas je dočekao okupan suncem i to sva četiri dana, tako da povremene pljuskove, koji su nas "oprali" svaki dan oko 16h, možemo oprostiti. A kako bi onima koji su na njemu prvi puta dokazao svoje glečerske manire, zadnji dan pripremio je meteorološki "show", u kojemu su se u roku sat vremena izmijenili snježna mećava, kiša, solika, tuča, orkanski vjetar te lijepo i sunčano vrijeme. Na žalost, slaba sezona po pitanju količine snijega itekako se i ovdje vidi. Tako niti ove godine Schlegeis glečer, s pripadajućom stazom broj 5, nije bio otvoren, a snijega pored Fernerhausa gotovo da i nije bilo. Dijelovi glečera, koji su počeli izvirivati van, užurbano se prekrivaju folijama, kako bi se spriječilo njihovo topljenje.

Unatoč tome, skijaški uvjeti su bili odlični. Gotovo prazne staze, ujutro tvrde a popodne nešto mekše, bile su odličan poligon za testiranje skija te uživanje na snijegu. I dok su neki marljivo vježbali s učiteljima i demonstratorima, neki pokazivali vještinu u snow parku, neki su pak ambiciozno isprobavali i više od tri para skija na dan. Sreća pa se "rental" vezovi mogu naštimavati i posred staze, a posljedice će se vjerojatno osjetiti u novčaniku čim modeli krenu u prodaju. Uz nezaobilazno sunčanje na terasi Fernerhausa uz poneku pivu ili germknedlu, kraj skijaškog dana prebrzo je došao.

Nastavak je slijedio u "našoj" kućici na brdu, s čijih se terasa pruža nezaboravan pogled na cijelu Zillertal dolinu i glečer, a na kojima smo pretresali detalje provedenog dana do dugo u noć, dok su vrijedne i marljive udružene snage Fischerovih i Skijanje.hr servisera pripremale skije za idući dan.

Kako ne bi ostali dužni riješiti zagonetku s početka priče, reći ćemo samo da su na Hintertux pristigli i kompletni sastojci i rekviziti za jedan pravi, domaći roštilj, koji je uključivao ne samo meso, koje se brižno "pacalo" dan prije, već i netom ispečeni kruh, kajmak iz Srbije, domaće zagorsko vino, kanadsku piletinu, ali i primjerice - veliki razglas. A lopta..... pa bio je red da se konačno odigra i nogometna utakmica "mladi" vs. "stari", u kojoj su stariji isprašili mlađe rezultatom kojeg ipak nećemo spominjati.

Za kraj, zahvalimo se svima koji su omogućili da ova ekspedicija bude uspješna. Prvenstveno zastupnicima skija - Atomicu, Elanu, Fischeru, Nordici, Rossignolu, Salomonu i Voelklu. Zatim upravi skijališta i turističkoj zajednici Hintertuxa, vlasnicima kuća Ausserbrente i Steinbock, Hrvatskom skijaškom savezu, te na kraju svim članovima koji su sudjelovali, skijali, bordali, družili se i uživali skupa s nama.

Vidimo se i iduće godine, a do onda dojmove i komentare potražite u našem forumu

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 281910
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr