MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

29.05.2013.      

Autor: Matija Kralj 

FIS kalendarska konferencija iznova u Cavtatu

Po drugi puta u posljednje četiri godine hotel "Croatia" u Cavtatu idućeg će tjedna ugostiti cjelovitu plejadu dužnosnika Svjetske skijaške federacije (FIS).

Po prvi puta Cavtat i Dubrovnik gotovo čitavu "FIS obitelj" na kalendarskoj su konferenciji ugostili 2009. godine. Očito poprilično uspješno, budući da se ista priča ponavlja, eto, i četiri godine poslije. Naravno, sve pod krovnom organizacijom Hrvatskog skijaškog saveza.

O turističko-promotivnom značenju ovakvog događanja, na kojem će biti prisutni vodeći dužnosnici brojnih FIS-ovih članica - nacionalnih skijaških federacija/asocijacija - nije niti pretjerano nužno debatirati. A od ponedjeljka, 3. lipnja, pa efektivno radno od srijede do subote, njihov će osnovni zadatak biti kroz niz sastanaka tehničkih komisija po sportovima (alpsko skijanje, skijaško trčanje, skijaški skokovi, snowboard itd.) pripremiti kvalitetne temelje za olimpijsku 2013/14. sezonu.

Sama konferencija u nedjelju završava i sastankom vodećeg upravnog tijela, Vijeća FIS-a. Pod nazivom "Novac i skijanje" za vrijeme trajanja kalendarske konferencije održat će se i seminar svih organizatora natjecanja FIS-ovih Svjetskih kupova (prijavljeno više od 200 dužnosnika). Za vrijeme konferencije u Cavtatu bit će održan i vrlo važan "briefing" s odredištima-kandidatima za FIS-ova Svjetska prvenstva 2018. i 2019. godine, a čiji će organizatori biti odabrani u proljeće 2014. A svoje sastanke tijekom idućeg tjedna u Cavtatu održat će i tzv. Komisije natjecatelja, opet po različitim sportovima na snijegu koje FIS "pod svojom kapom" okuplja.   

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 295843
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr