09.10.2011.      

Autor: Matija Kralj 

FIS spreman aktivnije uključiti skijaše

Svjetska skijaška federacija (FIS) dala je napokon konkretan prijedlog u smjeru aktivnijeg uključivanja natjecatelja u svoje procese donošenja odluka.

Nakon brojnih prigovora skijašica i skijaša vezano uz za 2012/13. godinu predložene promjene geometrija skija, ali i manjak komunikacije na licu mjesta vezano uz uvjete na stazi, FIS sada predlaže dvije mjere.

Prva bi uključivala imenovanje jednog od članova već postojeće Komisije natjecatelja pri FIS-u u tzv. FIS-ov Izvršni odbor za alpska skijaška natjecanja. Dok bi se druga mjera odnosila na imenovanje jednog 'top 15' natjecatelja ili natjecateljice kao svojervsne 'spone' između žirija pojedine utrke i samih natjecatelja, a vezano uz regularnost uvjeta na stazi, za baš svaku utrku. 

Ova druga mjera odavno je već poznata, na primjer, u svijetu profesionalnih teniskih turnira najviše razine, gdje se za svaki turnir bira jedan predstavnik (tzv. 'player representative', nap.a.) ispred samih igračica i igrača koji na turniru sudjeluju. I upravo bi ova mjera, bude li od FIS-a u studenom i formalno potvrđena, vjerojatno ponajviše mogla izmamiti osmijeh na lica najboljih svjetskih skijašica i skijaša često vrlo nezadovoljnih načinom na koji ih se ignorira pri donošenju odluka o regularnosti pojedinih utrka s obzirom na trenutne vremenske i snježne uvjete.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1683906
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr