PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

07.06.2011.      

Autor: Goran Razić

Ustupio: SVS Sport Trzin I.O.C. 
Blatnica 14 1236 Trzin 
tel. +386 1 560 50 56

 

Rossignol Experience 88 (11/12)

Punokrvni Rossignolov allmountain predstavnik od sljedeće godine dolazi u tri varijante, koje bi trebale zadovoljiti publiku sklonu skijanju u svim uvjetima i po svim tipovima terena. Experience se vrlo dobro nosi s tom zadaćom.

Testirani model: 178 cm, r = 16,4 m
Sidecut: 135-88-124
Dostupne visine: 162, 170, 178, 186 cm
-.--.-


-.-Goran Razić-.-Odmjeren dizajn i izostanak kičastih detalja na novoj Rossignolovoj skiji vidljiv je odmah i to nam se dopalo. Tamna podloga s jasno vidljivim i kontrastnim natpisima proizvođača i modela djeluje odmjereno i vrlo ozbiljno. No ono bitnije primjetno je na samoj stazi.

Francuzi su se u novom modelu odlučili na ugradnju pregršt novih i starih tehnoloških rješenja. Tako će skijaši prilikom spusta niz padine koristiti nešto širi sidecut (Extended sidecut, nap.a.), zatim je tu Auto turn tehnologija, a skija je slagana sendvič konstrukcijom. Naravno, Rocker tehnologija je također tu i upravo ona radi glavni balans između vrlo dobrog ponašanja skije na stazi, ali i izvan nje. 

Experience se u vožnji pokazao vrlo ugodnim, ali je vrlo bitno da staza nije baš potpuno tvrda i zaleđena. U takvim uvjetima oštrina rubnika odrađivat će posao solidno, no čim se odlučimo na agresivniju vožnju, skija počne davati jasne znakove umora. 

Rocker se pokazao ponovo kao pravo rješenje. Na uređenim stazama upravo zbog toga skija daje osjećaj živosti te reagira solidnom brzinom. Radijus od 16,4 metra na dužinu od 178 cm je odmjeren za veliku većinu skijaša i trebao bi zadovoljiti zaista širok spektar želja. 

Dolaskom u mekane uvjete i terene obilate izvoženim snijegom Experience još jednom dokazuje dugogodišnju Rossignolovu tradiciju izrade freeride skija, čiji su rezultati vidljivi i ovdje. Skija je vrlo okretna i plovna. U nekim momentima uvelike podsjeća na Bandit modele, koji su dugo godina praktički vladali allmountain i freeride segmentom. 

Hupsere i neravnine skija savladava lakoćom. Zbog svoje fleksijske mekoće većina prepreka je prava poslastica, a istovremeno je moguće uštedjeti i dosta energije tijekom skijanja, što je vrlo bitno. 

Potencijalni kupci imaju nekoliko mogućnosti. Entry level 83 i srednji model 88  dolaze u dvije varijante, s TPX predugradnjom vezova, ili bez nje, dok najjači i najširi model 98 nudi titansko ojačanje, zbog kojeg će skija podnositi puno veća naprezanja, a samim time i brzine. 

-.-Goran Razić-.-Experience ima vrlo tešku zadaću; mora se uspješno nositi s velikim nasljeđem koje mu je ostavljeno u ovoj klasi. Experience prema prvim dojmovima to odrađuje i više nego dobro.

Ovo je skija koju trebaju vrlo ozbiljno uzeti u obzir svi koji planiraju kupiti jedan model skija, koji će služiti u svim uvjetima. S druge strane, sladokusci će možda odabrati najjači model, ali vjerojatno kao drugi par skija. Ukoliko vladate skijaškom tehnikom, a granice u izboru terena ne postoje, onda Experience mora ponuditi neko sasvim novo iskustvo.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 266078
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr