PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

02.05.2013.      

Autor: Goran Vukelić 

Rossignol skije 13/14

7 Series je naziv nove Rossignolove serije skija namijenjenih skijanju izvan uređenih staza.

Rossignol je u sezoni 2013/14 naglasak odlučio staviti na freeride skije. Francuzi su pripremili novu seriju imena 7 Series, nasljednika S Series. Riječ je pet modela, od kojih su četiri potpuno nova. Predvodi ih Squad 7, dostupan u duljinama od 180 i 190 cm sa strukom od 120 mm. Prava je to freeride skija koja koristi najbolje od tehnoloških rješenja razvijenih za 7 Series. Slijedi Super 7 s 4 mm užim strukom, ali dostupan u duljinama već od 164 cm. Novitet su još i Soul 7 i Sin 7 sa strukovima oko 100 mm, a potonji već polako naginje skijama koje se mogu upotrijebiti i na uređenom dijelu skijališta. Seriju zaokružuje Smash 7, skija poznata od prošle godine sa 92 mm u struku te 2mm uža S7 Pro.

Što se Radical serije natjecateljskih skija tiče, ona nije doživjela značajnije izmjene. Na vrhu su FIS homologizirane Worldcup SL i GS skije koje će poželjeti klupski natjecatelji, te Radical GS za veterane. Ozbiljne skije su i Radical SL Pro, GS Pro i Pro s onim najboljim što Rossignol nudi u natjecaljskoj klasi. Većina će pak, boljih skijaša i učitelja skijanja zaintrigirati Radical 9GS i 9SL (slika dolje). Iz imena je lako iščitati da se radi o veleslalomskim i slalomskim modelima, ojačanim slojem titana te radijusa 17,8 ili 12,8 m. Moguće ih je dobiti u više kombinacija, ovisno o izabranim vezovima. Radical 8GS i 8SL su nešto omekšani veleslalomski i slalomski model. Na kraju serije se nalaze Radical 7RSX i 5 RSX, klasične skije koje su s prosječnih 16 m radijusa vrlo zahvalan kompromis za uže i šire zavoje.

-.--.-

Pursuit su skije za carving uređenim stazama. Pursuit 18 Ar/Ti/Bslt sa 76 mm u struku i radijusom od 17,4 m na 170 cm su bliske veleslalomskim skijama. Za jurnjavu dobro dođe drvena jezgra, sendvič konstrukcija te ojačanja u obliku ispletenih titanskih, aramidnih i bazaltnih niti. Slijedi polivalentan Pursuit 16 Ti/Bslt ili 16 (slika dolje) Ar/Bslt sa 74 mm u struku, pa nešto lakši Pursuit 14 Ar/Bslt, Pursuit 13 i 13X te na kraju Pursuit 12 Ti sa 70 mm u struku kojeg će potražiti srednje vješti rekreativci i Pursuit 11 Ca za početnike.

-.--.-

Experience seriju čine all-mountain modeli, dobri za niz raznovrsnih uvjeta na i pored staze. Seriju predvodi Experience 98, a iz imena je lako očitati širinu struka. Uz radijus od gotovo 20 m, ova je skija najozbiljniji pretendent za krstarenje netaknutim bijelim padinama. Slijede Experience 88 (slika dolje) i 83 koji se za potrebe turno skijaša mogu nabaviti bez predefiniranih vezova. Experience 78 će vlasnike tražiti u rekreativcima koji tek povremeno skrenu sa staze. Dva „noviteta“, Experience 76 i 74, su ustvari preobučeni prošlogodišnji Aliasi 76 i 74.

-.--.-

Naziv S Series je zadržan za freestyle skije: Scratch (slika dolje), Storm, Sprayer i Sprayer Pro, svi s obaveznim Jib Tipom i Extended Sidecutom.

-.--.-

Bogata je ponuda skija za žene. Freeriderice će moći birati između tri nova modela za dubok snijeg, Star 7, Savory 7 i Saffron 7, sa strukovima od 116 do 98 mm i tehnologijom kao i kod 7 Series skija. Sassy 7 je poznat otprije kao freeride skija, dok je model Trixie namijenjen snowparku. Tko želi jednu skiju za sve, može birati unutar Temptation serije. Pet modela predvodi Temptation 88, vrlo ozbiljna skija s gotovo svim najnaprednijim tehnološkim novotarijama što Rossignol nudi. Uži su Temptation 82 i 78 za srednje vješte rekretivke, dok će one koje tek istražuju svijet izvan uređenih staza potražiti Temptation 76 ili 74. Skijaše koje se drže ispeglanih staza na raspolaganju imaju četiri Unique modela. Od Unique 10 koji je se naslanja na Rossignolovu race kategoriju, preko nešto lakših Unique 8 i 6 te običnog Uniquea kojeg će birati početnice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 326196
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr