PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

24.01.2005.      

Autor: Goran VukelićUstupio: Experience shop Kastavska cesta 23, Matulji (051) 277 094 

Rossignol Open 100 (04/05)

Testirali smo Rossignolov model namijenjen skijašima koji žele napredovati i usavršiti svoju tehniku...

Testirani model : 162 cm @ 15 m
Sidecut : 112-69-95
Dostupne visine : 146, 154, 162, 170, 178

Bazni model Rossignolove Open serije zamišljen je kao skija koja bi trebala biti idealan suputnik skijašima s prosječnim znanjem koji su željni daljnjeg učenja i usavršavanja svoje tehnike.

Iako tek početni model, Open 100 se ipak diči s nekoliko tehnoloških noviteta. U prvom redu to je IPS (Independent Pressuring System) - neovisni sustav opterećenja koji omogućava bolje prianjanje skija u zavojima. Sistem pridonosi boljem prijenosu sile na rub skije, koji je u zavoju opterećen. Skije dolaze s postavljenom platom na koju se postavljaju vezovi (isključivo Rossignolovi) pomoću vijaka. To bi trebalo pridonijeti tome da skija "radi" na stazi cijelom dužinom, bez "mrtve" zone ispod veza.

Rossignol je iz rekreativnih modela izbacio upotrebu prirodnih materijala (drva) pri konstrukciji skije. To bi, prema riječima konstruktora, trebalo osigurati dugovječnost skije te njezine nepromijenjene karakteristike i nakon nekoliko sezona korištenja.

Na stazi se skija solidno ponaša ukoliko se uzme u obzir ciljana kategorija korisnika. Omogućava lagano krstarenje uređenim stazama bez puno napora, "sluša" skijaša te oprašta i veće pogreške. Na ledu, uz jače rubljenje, također osigurava siguran prolaz. Pogrešno bi je bilo koristiti za agresivnu vožnju, izvođenje vratolomija na hupserima ili spuštanje kroz dubok snijeg jer joj to jednostavno i nije namjena.

Sve u svemu, skija stvorena za skijašice i laganije skijaše rekreativce koji su ovladali početnim koracima na snijegu i sad su željni napredovanja u tehnici. Svojom mekoćom i upravljivošću, ova će im skija omogućiti bezbrižna spuštanja niz padine i uživanje u nizanju zavoja na uređenim stazama.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 24083
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr