PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

13.04.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Rossignol skije 11/12

Experience je ime nove serije skija namijenjene skijanju po svim vrstama podloga.

Strato serija skija, uvedena prošle godine, nije dugo poživjela. Rossignol je malo izmiješao karte, pa je ulogu skija za stazu sada dodijelio poznatoj Zenith seriji, dok bi nova Experience serija trebala "pokriti" cijelu planinu. Počnimo pregled zato s njom...

-.--.-

Experience seriju čine četiri modela, a zadaća im je zadovoljiti potrebe skijaša koji traže skiju za sve. "Nakrcani" su tehnološkim novotarijama, poput rockera, Extended sidecuta, Cascade Tipa, bazaltnih niti... Kompromis je to modela za skijanje po uređenim stazama i freeride skija, trend koji je primjetan u skijaškoj industriji već nekoliko sezona. Seriju predvodi model Experience 98 kojemu ime otkriva širinu struka. Uz radijus od gotovo 20 m, ova je skija najozbiljniji pretendent za krstarenje netaknutim bijelim padinama. Tu su zatim Experience 88 (gore) i 83 modeli, dostupni s predugrađenim vezovima ili bez njih – Rossignol je ovdje imao na umu turno skijaše. Model na začelju serije, Experience 78, vlasnike će tražiti u rekreativcima koji tek povremeno skrenu sa staze. U Experience su seriju "ugurana" i dva Alias modela namijenjena početnicima.

-.--.-

Ponos Rossignolovih inženjera je i dalje Radical serija koju čine natjecateljske skije drvene jezgre i sendvič konstrukcije. Na vrhu su FIS homologizirane Worldcup SL i GS skije koje će poželjeti klupski natjecatelji, dok se top "civilne" inačice kriju iza naziva Radical 9 GS i 9SL (gore). Iz imena je lako iščitati da se radi o veleslalomskim i slalomskim modelima, ojačanim slojem titana te radijusa 18 ili 11 m. Još uvijek dovoljno "radikalni" za sportski orijentirane skijaše su modeli Radical 8GS i 8SL, omekšani tek toliko da dozvole cjelodnevno bezbolno skijanje. Na kraju serije se nalaze Radical 7RSX i 6RSX, s 15 m radijusa vrlo zahvalan kompromis slalomske i veleslalomske skije.

-.--.-

Zenith seriji je, kako smo već rekli, namijenjena uloga all-round skija. Iako su svojedobno bile proklamirane i kao all-mountain skije, strukovi su im nešto suženi te se sada najbolje snalaze na uređenim stazama. Top model je Zenith Z82, s titanskim i bazaltnim vlaknim isprepletenim oko drvene jezgre. S 82 mm u struku, oversize konceptom i 17,5 m radijusa on je još uvijek na tragu skije koja će biti dobra i za pokoji izlet van staze. Slijede dva Z76 modela, jači Ti Basalt i mekši Aramid Basalt (gore). Z72 model je tipična rekreativna skija koja bi mogla ponijeti glavninu prodaje jer odgovara profilu prosječnog skijaša koji na snijegu provodi desetak dana bez previše zamaranja tehnikom, brzinskim prosjecima, prijeđenim kilometrima... Za početnike i one koji tek napreduju u tehnici namijenjeni su modeli s kraja serije: ZX 3D i ZS.

-.--.-

S-Series čine skije za dubok snijeg i snowpark. Ovdje je rocker koncept došao do punog izražaja, pogotovo kod modela namijenjenih čistom "dubaču", poput Super 7 i S7 (gore) sa strukovima preko 100 mm. S3 i S7 Pro su ipak nešto umjereniji sa po 98 i 90 mm u struku. Šarena grafika nepogrešivo otkriva namjenu sljedećih šest modela, a to su vratolomije u parku za vrijeme kojih je nužno imati i stylish skiju. Tu su Sickle, Scimitar, Scratch, Scratch Pro, Storm i Sprayer sa Spin Turn ili Power Turn tehnologijom i obaveznim Jib Tipom.

-.--.-

Ženske skije predvodi Attraxion serija s čak devet modela. Na vrhu je Attraxion 8 Echo model, namijenjen skijašicama koje žele nizati brze carving zavoje po uređenim stazama. Iza se nalaze 6 Echo (gore), 3 Echo i 3s, nešto uže i mekše skije s nježnim dizajnom kojeg karakteriziraju zemljani tonovi. Početnice će moći odabrati neki od preostalih modela: Attraxion 1, 1S ili tri bazična Attraxion modela. Na osnovi Experience serije za skijašice je razvijeno pet Temptation modela (88, 82, 78 i dvije inačice 74), šireg struka i namijenjene skijanju na svim terenima. Ponudu zaokružuju tri freeride skije: S7, S3 i S2 Women te Trixie, skija za freestylerice.

-.--.-
Radical serija

 

-.--.-
Zenith serija

 

-.--.-
Experience serija

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 269772
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr