PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

29.11.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Rossignol investira 10 milijuna eura u proizvodnju

Modernizirat će se tvornice u Francuskoj i Španjolskoj.

Nakon tmurnih godina provedenih u financijskom minusu i bolnih rezova povučenih po pitanju broja zaposlenih, čini se da u Rossignolu sviću bolji dani. Francuski je proizvođač opreme za zimske sportove najavio investiciju od 10 milijuna eura u svoje proizvodne pogone u Francuskoj i Španjolskoj.

Polovica iznosa će biti utrošena na modernizaciju strojeva i opreme za proizvodnju skija u francuskom Sallanchesu, dok će druga polovica otići na pogon u španjoskom Artesu. Modernizacijom bi se trebala povećati proizvodnja koja u francuskoj tvornici iznosi oko 300.000 pari skija godišnje, a u španjolskoj oko 450.000 pari skija.

Ohrabrujući su i posljednji financijski izvještaji budući da je grupacija Rossignol-Dynastar prošlu fiskalnu godinu završila s dobiti od 3 milijuna eura, dok su prijašnjih godina brojali višestruko veće gubitke. Situacija se promijenila s dolaskom novog vlasnika, konzorcija Chartreuse&Montblanc koji je kupio Rossignol od Quiksilvera. Uspjeli su konsolidirati tvrtku koja je bila u velikim problemima, a sada opet pozitivno posluje i investira. Bruno Cercley, direktor Rossignola, istaknuo je kako je odluka o modernizaciji pogona "...logična, s obzirom na nedavni potpuni povratak proizvodnje u europske tvornice."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 49083
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr