PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

14.05.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Rossignol skije 12/13

Zenith je arhiviran, a od sezone 2012/13 Rossignol nudi novu seriju skija pod imenom Pursuit.

Nakon što smo se poduži niz godina družili s vrlo dobrom serijom Rossignolovih skija pod imenom Zenith, od sezone 2012/13 čeka nas novitet naziva Pursuit. Riječ je o seriji skija koje nastavljaju tamo gdje su Zenithke stale, a to je uloga modela za carving uređenim stazama. Jedanaest je modela u ponudi, a na vrhu stoje Pursuit 18 Elite, skije bliske natjecateljskoj klasi. Sa 76 mm u struku teoretski mogu poslužiti i za kakav izlet izvan tvrdih, uređenih staza, no radijus od 17,4 m na 170 cm visine govori da su puno bliže veleslalomskim skijama. Tome prisnažuju drvena jezgra, sendvič konstrukcija, ojačanja u obliku ispletenih titanskih, aramidnih i bazaltnih te Worldcup vezovi – sve tehnološka rješenja najboljih Rossignolovih skija. Slijedi vrlo sličan "obični" Pursuit 18, Pursuit 16 Ti/Bslt i 16 Ar/Bslt sa 74 mm u struku, pa Pursuit 14 Ltd Ar/Bslt i 14 Ltd Ar/Bslt sa 72 mm (dolje). Dok su ovo bile skije za srednje vješte rekreativce, oni koji se još "traže" na skijama pogled će svrnuti prema "donjem domu" Pursuit linije. Tamo su Pursuit 13, 12, 11 Ltd i 11 te "gola" izvedenica Pursuita bez predefiniranih vezova.

-.--.-

Radical serija je namijenjena iskusnim skijašima koje traže tvrde slalomske i veleslalomske modele. Na vrhu su FIS homologizirane Worldcup SL i GS skije koje će poželjeti klupski natjecatelji, te Radical GS za veterane. Jednako ozbiljne su Radical SL i GS WC Pro s onim najboljim što Rossignol nudi u natjecaljskoj klasi. "Civilna" ponuda  počinje s Radical 9GS i 9SL (dolje). Iz imena je lako iščitati da se radi o veleslalomskim i slalomskim modelima, ojačanim slojem titana te radijusa 17,8 ili 12,8 m. Moguće ih je dobiti u više kombinacija, ovisno o izabranim vezovima. Tek nešto omekšani za cjelodnevno bezbolno skijanje su modeli Radical 8GS i 8SL. Na kraju serije se nalaze Radical 7RSX,  6RSX i 5 RSX, s prosječnih 16 m radijusa vrlo zahvalan kompromis slalomske i veleslalomske skije.

-.--.-

Experience serija je predstavljena prošle godine te nije bilo potrebe za većim izmjenama. Čine je četiri modela namijenjena skijašima koji traže skiju za sve vrste podloga. "Nakrcani" su tehnološkim novotarijama, poput rockera, Extended sidecuta, Cascade Tipa, bazaltnih niti... Seriju predvodi model Experience 98 kojemu ime otkriva širinu struka. Uz radijus od gotovo 20 m, ova je skija najozbiljniji pretendent za krstarenje netaknutim bijelim padinama. Tu su zatim Experience 88 (dolje) i 83 modeli, dostupni s predugrađenim vezovima ili bez njih – Rossignol je ovdje imao na umu turno skijaše. Model na začelju serije, Experience 78, vlasnike će tražiti u rekreativcima koji tek povremeno skrenu sa staze. Tu su i dva pridružena člana –  Alias 76 i 74 namijenjeni početnicima.

-.--.-

S-Series su skije za dubok snijeg i snowpark. Ovdje rocker koncept živi punim plućima, pogotovo na modelima poput Squad 7 sa 120 mm u struku što su prave freeride skije. Ne zaostaju puno niti Super 7 (dolje) i S7 sa strukovima od 115 mm. S3, Smash 7 i S7 Pro su ipak nešto umjereniji sa 98, 92 i 90 mm u struku.

-.--.-

Sickle predvodi modele za snowpark, a slijede ga Scimitar (dolje), Scratch, Scratch Pro, Storm i Sprayer sa Spin Turn ili Power Turn tehnologijom i obaveznim Jib Tipom.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 30012
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr