PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

15.08.2007.      

Autor: Goran VukelićUstupio: SVS Sport Trzin I.O.C. Blatnica 14 1236 Trzin tel. +386 1 560 50 56 

Rossignol X-Fight 1 Oversize (07/08)

S novim grafičkim dizajnom i poznatim kvalitetama ispod njega, Rossignolova cross skija nastavlja tržišnu utakmicu.

Testirani model: 174 cm, r = 16 m
Sidecut: 116 - 68 - 100
Dostupne visine: 160, 167, 174, 181 cm

Želeći približiti svoju cross seriju ciljanoj (čitaj: mlađoj) publici, u Rossignolu su odlučili napraviti iskorak u grafičkom dizajnu skija. I dok su otprije poznate konstrukcijske kvalitete ostale uglavnom netaknute, dizajn je sada nešto "nabrijaniji", izveden u stilu uličnih umjetnika. Pod noge nam je došao X-Fight 1 Oversize model u prepoznatljivoj narančastoj bolji, zaštitnom znaku "ozbiljnijih" Rossignolovih modela.

Francuska crosserica baštini od prethodnika neke tehnološke značajke, poput IPS Race ili Twin VAS sistema. IPS race je zadužen za prijenos mase skijaša uzduž rubnika, što bi trebalo omogućiti bolju kontrolu nad skijom u zavojima. Twin VAS će, pak, absorbirati vibracije nastale za spuštanja niz padinu.

X-Fight 1 Oversize bi se najlakše mogao okarakterizirati kao natjecateljski veleslalomski model za one koji ne žele klasičan natjecateljski veleslalomski model. Pojasnimo... Uz sidecut identičan onom veleslalomskom 9Xti modelu, X-Fight 1 će vam na stazi pružiti sve ono što od jedne veleslalomske skije i očekujete. Užitak je izvoditi široke carving zavoje gdje je ova skija pouzdan i poslušan partner. Nema naznaka popuštanja na ledu, torzijska je krutost zadovoljavajuća a visoke brzine lako dostupne. Ono što ovu skiju čini "drukčijim" veleslalomskim modelom je njezin cross karakter izveden iz konstrukcijskih značajki. Nešto lakša od modela iz X serije, X-Fight 1 će pružiti dobru zabavu na postavljenim cross stazama gdje omogućuje nagle promjene smjera, sigurno izvođenje skokova i brze prolaske kroz zavoje. Stvorena za "divljanje". Naravno, uvijek imajući na pameti vlastitu i tuđu sigurnost.

Uži zavoji i brzo vijuganje nisu ono što će skijaš s zadovoljstvom odraditi na ovoj skiji, ali to je bilo i za očekivati od ovakvog modela. Dubok je snijeg već nešto bliži njenoj filozofiji, no ne toliko kao gore spomenute uređene ili ledene staze.

Rossignol X-Fight 1 Oversize preporučujemo naprednijim skijašima koji se žele zabaviti na uređenoj stazi, ali i pored nje - na stazama postavljenima za vratolomije. Takvi će biti zahvalni na dobroj, agresivnoj skiji koja ne prijeti otimanjem "iz uzda".

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 116046
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr