PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

05.10.2010.      

Autor: Goran Vukelić 

Rossignolov povratak kući

Rossignol vratio proizvodnju dječjih skija u Francusku.

Tek što je većinu proizvodnje skijaške opreme premjestio na europski i daleki istok, Rossignol je polako počeo vraćati proizvodnju na domaći teren. Nakon što je proizvodnja vezova već vraćena iz Poljske u Francuske, isto su Francuzi sada učinili i s dječjim skijama koje su se proizvodile u Tajvanu. Praksa izmještanja skupih proizvodnih procesa u zemlje s nižom cijenom radne snage obilježje je većine europskih industrijskih grana, a Rossignol je sada započeo proces u suprotnom smjeru.

Učinio je to na radost francuskih radnika u pogonu u Sallanchesu budući da će se godišnja proizvodnja skija tamo povećati s 170 na 230 tisuća pari. Posljednja je to francuska tvornica skija, a iz nje osim Rossignola izlazi i "bratski" Dynastar.

Francuska se tvrtka nalazi u fazi konsolidiranja nakon što je iz vlasničke strukture izašao Quiksilver, a kontrolu nad Rossignolom preuzeo konzorcij Chartreuse&Montblanc. Proizvodnja skija se u posljednjih sedam godina prepolovila, a o jednom od uzroka, "ubijanju" ski industrije od strane ski rentova, smo već i pisali. To je uzrokovalo i val otkaza u Rossignolu prošle godine pa je tako radna snaga smanjena za 30%, a posljedice štednje u Rossignolu su osjetile i brojne skijaške zvijezde iz Svjetskog kupa koje su zato s Rossignola prešle na konkurentske modele, poput Lindsey Vonn koja je prešla na Head.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4092203
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr