PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

09.11.2007.      

Autor: Elinka Barišić 

Rossignol skije 07/08

Rossignolovi modeli koji nas očekuju u novoj sezoni.

Ove sezone iz Rossignola stižu provjereni modeli s kojima je tržište već dobro upoznato. Uz nekoliko noviteta u rekreativnoj liniji, najviše promjena doživio je redizajn i nova nomenklatura poznate freeride linije Bandit.

 

Race kategoriju krasi prefiks - Radical te je ona i dalje u, prošle godine uvedenoj, prepoznatljivoj narančasto-crnoj kombinaciji. Brojevi i oznake također su ostali isti, pa su tako slalomski modeli 9S i 8S te veleslalomski 9X i 8X. U Radical seriju spada i model s Mutix tehnologijom - Radical R11 Mutix.

 

Cross seriju i dalje predstavljaju X-Fight modeli, počevši sa najjačim X-Fight 1 modelom, zatim X-Fight 2, X-Fight 3, X-Fight 4 i najslabijim X-Fight 5.

 

Zenith, rekreativna linija skija namijenjena skijanju u svim uvjetima i dalje je zastupljena predstavnicima Z9, Z5, Z3 i Z1, a novitet ove sezone je model Zenith Z11 Mutix, koji uz pomoć promjenjivih nastavaka može mjenjati svoje ponašanje na snijegu. Više o ovoj novoj Mutix inačici možete pročitati u članku o tehnologijama.

 

Najslabiji rekreativni modeli i dalje su Actys u tri varijante 100, 200 i 300, baš kao i prošle sezone.

 

Bandit je serija freeride skija koja već godinama oduševljava poklonike dubokog snijega. Ove sezone doživjela je, u odnosu na ostale modele, najviše promjena, kako u dizajnu, tako i u imenima modela, a ujedno ima i najviše predstavnika. Bandit je tako podijeljen u tri podfamilije: Big Mountain, All Mountain i Free Rando. Big Mountain serija namijenjena je najekstremnijim oblicima freeridea, dostupnima samo helikopterom te s nagibima preko 50°. U nju spadaju B104 Squad, B100 Quad i B94. Allmountain seriju sačinjavaju modeli B83, B78 i B74, namijenjeni skijanju po svim vrstama terena, bez obzira na sniježne uvjete. Free Rando modeli, B94 Respect i B78 Respect, namijenjeni su turnom skijanju, te dolaze s turnim vezovima. Brojevi uz slovo B, za razliku od dosadašnjih 1, 2, 3 i 4 imaju i konkretno značenje - označavaju širinu skije ispod veza u milimetrima.

 

Scratch modeli, namijenjeni freestyle skijanju te vratolomijama u snow parkovima dolaze  u modeima Steeze, Brigade, Brigade Pro, Ghto, Ghto Pro, Bling, Blast te mini modelu od samo 128cm prikladnog imena - The Mini.

 

Ženski su modeli i dalje raspoređeni u tri glavne kategorije. Najjaču žensku seriju Attraxion  s najslabijim Attraxion I, zatim Attraxion III i najjačim Attraxion V, ove godine upotpunio je Attraxion XI Mutix, koji baš poput Zenitha s Mutix tehnologijom, zamjenom nastavaka može mjenjati svoje karakteristike.

 

Passion modeli namjenjeni su nešto slabijim skijašicama, a također dolaze u tri varijante: najjačem Passion III, zatim Passion II i najslabijem Passion I modelu.

 

Bandit serija ima i modele namijenjene skijašicama, koji su sukladno promjenama u unisex liniji, također promjenili nazive i dizajn. Iz Big Mountain familije za cure je tu B94 Woman, a iz All Mountain B83 Women, B78 Woman te B74 Woman.

 

Pored ženskih skija namijenjenih za vožnju "terenom" tu su i Scratch modeli za freestylerice: Girl FS, Girl BC, Trixie i  The Mini Girl.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 203933
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr