PROIZVOĐAČI

»

SALOMON

05.09.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Ljetna pauza donijela je brojne skijaške transfere

Do početka nove sezone FIS Svjetskog skijaškog kupa preostalo je još malo. Skijaši i skijašice punom se parom pripremaju za nadolazeću, olimpijsku sezonu. Dosadašnja pauza obilovala je skijaškim transferima.

Početak nove sezone FIS Svjetskog skijaškog kupa tradicionalno je zakazan u austrijskom Soldenu za sam kraj listopada. Najbolji svjetski skijaši i skijašice uplovit će u 51. skijašku sezonu u kojoj ih očekuju brojni izazovi. Ne treba zaboraviti kako će se u veljači sljedeće godine održati Zimske olimpijske igre u Južnokorejskom PyeongChangu. Stoga je jasno kako je u pripremi za nadolazeću sezonu potrebno paziti na svaki detalj. Kako bi poboljšali svoje izglede u olimpijskoj sezoni, brojni su skijaši i skijašice odlučili promijeniti proizvođača opreme. Ivica Kostelić svojedobno je pokazao kako navedeno može biti od iznimne važnosti.

Najbrojniji su prijelazi sa Volkla, dok se čini kako je najbolje profitirao Head. Tako je Austrijanka Eva-Maria Brem odlučila prekinuti suradnju sa spomenutim Volklom i potpisati ugovor s Fischerom, kao i njezina sunarodnjakinja Cornelia Hutter. Talijanska skijašica Francesca Marsaglia također je prekinula suradnju s Volklom, no za razliku od navedenih austrijskih reprezentativki, za nastavak karijere odabrala je Salomon. Tina Weirather zamijenila je Atomic s Headom, dok je Ramona Siebenhofer, poput svojih reprezentativnih kolegica, odlučila oprobati opremu Fischera. Do sada je imala ugovor s Headom. Snježna kraljica, Slovakinja Veronika Velež Zuzulova, od ove će sezone skijati na Headu, dok je do sada uspjehe ostvarivala na Salomonovoj opremi.

Promijene materijala nisu zaobišle niti muški dio skijaške karavane. Tako se Francuz Jean-Baptiste Grange vratio svom omiljenom Rossignolu, na kojemu je i ostvarivao najveće uspjehe u karijeri. Rossignol se nije previše svidio Austrijancu Otmaru Striedingeru, stoga će od sljedeće sezone skijati na Salomonovim skijama, kao i francuski veteran Julien Lizeraux, koji je do sada koristio Fischerove materijale. Norvežanin Alexander Kilde Aamodt uvidio je kako će bolje rezultate postizati na Headovim materijalima, kojim je zamijenio one Atomicove. Za razliku od svog Norveškog kolege, talijanski veteran Patrick Thaler odlučio je dati priliku Atomicu. Do ove sezone koristio je usluge Fischera, inače tvrtke na čijim je skijama svoje najveće uspjehe postigao naš Ivica Kostelić.

Nakon navedenih transfera, skijašicama i skijašima preostaje odraditi mukotrpne pripreme kako bi pokušali ostvarili sve svoje ciljeve u nadolazećoj sezoni. Izazova zasigurno neće nedostajati. A hoće li spomenuti transferi doista donijeti razinu više i željene iskorake, vrijeme će pokazati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 160428
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr