PROIZVOĐAČI

»

SALOMON

09.05.2012.      

Autor: Ivan Kašuba 

Salomon skije 12/13

Salomon je za iduću sezonu spremio već viđene modele skija uz pokoje osvježenje s obnovljenim redizajnom i drugačijim jednostavnijim rasporedom skija po klasama.

Ponuda skija iz Salomona za iduću godinu ne razlikuje se uvelike od prošle. Serija BBR, prošlogodišnja je velika novost, kako u samoj tehnologiji izrade ovih skija, tako i u njenom izgledu pa bismo mogli reći da je ona i dalje u središnjici zbivanja za nadolazeću nam skijašku sezonu. Od ove godine proširena je s prošlogodišnjih dva na čak šest novih modela. Zanimljivo je spomenuti kako je Salomon kod freeski modela uveo novu klasu backcountry modela skija, imenom Rocker2 te ovdje napravio nekoliko novih modela skija. No krenimo redom.

Jedna od noviteta svakako je i Salomonova podjela klasa skija za iduću sezonu. Sada to izgleda ovako: BBR, Rocker2, Park & Pipe, Race & On-Piste, Enduro i Junior skije. Na prvi pogled ovo se čini kao odličan izbor pri snalaženju između modela.

Kod race skija, novost je očigledna u promjeni dizajna. Za razliku od crnih boja na najjačim Salomonovim skijama koje su krasile prošlogodišnje modele, ovu godinu race skije obilježava plava boja i veliki žuti natpis SA. I dalje ovdje su prisutna dva modela - veleslalomski 2V Race Powerline i slalomski 3V Race Powerline (slika dolje).

-.--.-

U klasi Race & On-Piste, nalazi se i već poznata serija iz ove tvornice skija, 24 Hours. Skije namijenjene za sve vrste terena, s većim naglaskom na stazu, već su duže vrijeme jedna od 'vodećih karata' Salomona. U njoj se nalazi šest modela s malim izmjenama. Tu su već poznati najjači 24 Mustang i X-Kart modeli, zatim 24 Hours i Daytona, te novi 24 S-Kart (slika dolje) i G-Kart, kao zamjena za modele GT PRO i 24 Sport kojih više nema u ponudi.

-.--.-

Enduro serija, kao glavni predstavnik allmountain serije, sada ima sedam modela. Enduro XT 850 (slika dolje) i dalje je najjača skija ove klase, iza koje slijede XT 800 i novi modeli RXT 800, te RXT 750. Kod slabijih skija, osvježenje je vidljivo pod imenom Enduro LX 800 i L 750, dok je stari model Enduro LX 750 i dalje tu.

-.--.-

Ljubiteljice skijanja svoju skiju moći će potražiti između četiri modela ženskih allmountain skija, no od ove godine u samo četiri modela: Origins Bamboo, Lava, Pure White i Lagoon.

Kada smo kod ženskih modela, treba svakako istaći i nove tri skije u backcountry modelima. Kao što smo već spominjali, Salomon je uveo novu klasu skija Rocker2 i s njom nove ženske skije imena Rockette. Za žene je namijenjeno tri modela, Rockette 115, 92 i 90, dok je model Geisha 100 ostao prisutan i dalje.

Modeli Rocker2 serije nisu ništa drugo nego modeli skija iz freeski klase za skijanje po neuređenim stazama, samo uz čak pet novih modela te novog imena i dizajna. Predvodi ih Rocker2 122 (slika dolje), 115, 108, pa zatim stari model Shogun 100 iza kojega su dva najslabija modela Rocker2 92 i 90.

-.--.-

Park & Pipe od sada ima dva modela, Suspect (slika dolje) i Threat. Ukupno jedan manje, dakle bez Pro Pipe modela.

-.--.-

U BBR-u, stvari su se dosta izmijenile. Od prošlogodišnjih dva modela ponuda je proširena na čak šest modela, s time da je samo BBR 8.9 model ostao od prije. Ove skije, podsjetimo, mogu se koristiti u širokom spektru uvjeta na stazi, od tvrde podloge i brzih zavoja, do uživanja u powderu. Sada možete birati između najjačeg BBR 10.0 i nešto slabijih BBR 8.9, 8.0 i 7.5 modela. Također, uvedene su i dvije ženske skije, BBR Sunlite (slika dolje) i BBR Skylite. Iako poneki modeli ovih skija imaju radius preko 20 metara, treba imati na umu kako u sebi imaju ugrađenu Rocker tehnologiju koja uvelike olakšava skijanje na njoj.

-.--.-

Za djecu i dalje su tu modeli za stazu, 2V Race JR i 3V Race JR, zatim 24 Hours, te allmountain Enduro Junior 800 i Candy JR. Za najmlađe skijaše koji već sada znaju što znači powder, namijenjen je model Rocker2 JR.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 153638
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr