PROIZVOĐAČI

»

SALOMON

05.03.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Salomon Equipe 8 3V (02/03)

Equipe model generacije 02/03 može pružiti puno zadovoljstva sportski orijentiranim skijašima, a pogotovo onima koji sa kondicijom nemaju problema. Ostali? Saznajte u tekstu...

Testirani model : 176 cm - r = 17m
Sidecut : 105-64-94
Dostupne visine : 150@12m, 155@13m, 160@ 14m , 168@15m, 176@17m

Equipe modeli Salomona tradicionalno označavaju race kategorizaciju skije. Unutar te klase pak postoje dva modela koji se ponešto razlikuju po tvrdoći, a to su Equipe 8 i Equipe 10, dok razlike u dimenzijama (samim tim i radijusima) nema. I dok popularnu 10-tku često možete susresti kao zastupljeni model u svjetskom kupu, nikako prilikom eventualne kupnje iz konkurencije nemojte eliminirati Equipe 8.

Skija je relativno tvrda i živahna. Nije baš tvrdoće poput nekih race modela tipa Völkl P50 ili možda veleslalomskih modela Fishera i Rossignola, ali će svaki rekreativac njenu tvrdoću i težinu sigurno osjetiti na svojim mišićima.

Skija se iznimno dobrom pokazala na tvrđim stazama, utabanim i strmim padinama. Dok je, a što vjerojatno malo ide i na dušu duljine, na hupserima nemirnija i teška za obuzdati. Meki ili rastopljeni snijeg joj nikako ne odgovara, dosta tone i u takvim uvjetima prilično teško okreće. U usporedbi sa Rossignol 9S i Fisher RCX teže se prebacuje sa kanta na kant, no i dalje je izuzetno stabilna.

S ovom ćete duljinom malo teže izvoditi neke kratke i dinamične slalomske zavoje što je i logično s obzirom na radijus, ali ako ciljate na duljinu koja će vam pružiti užitak i malo duljim zavojima (iako je ovo nominalno slalomska skija no ova duljina definitivno ne spada u slalomsku), zacijelo ćete ovom skijom biti oduševljeni. S druge strane, kraće skije i proporcionalno tome manji radijusi pružit će vam veliku stabilnost i dinamiku u izvođenju kraćih zavoja. Obzirom da su dimenzije sidecuta nešto manje od konkurencije, logično je očekivati, da skija biti i nešto stabilnija od modela čije su dimenzije vrha i repa šire.

Kantovi su odlični, tvrdi i otporni i drže svaku podlogu, iako će pritom zahtijevati vašu mišićnu suradnju, a dodatnu stabilizaciju pružaju dva prolink stabilizatora na prednjem i stražnjem kraju skije.

U ski-shopovima se ova skija često susretala u prodaji bez racing plate, pa ako poželite dodatak na stajaću visinu na skiji pripremite se na dodatni izdatak.

Ono što vas eventualno može dovesti pred dilemu je razlika između modela koji se zovu 2V i 3V. 2V je kod Salomonovih Equipe modela uvijek skija orijentiranija veleslalomu pa ih ima dostupnih u većim duljinama, dok je 3v uvijek skija u slalomskim rasponima duljina.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 146289
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr