PROIZVOĐAČI

»

SALOMON

17.01.2008.      

Autor: Goran Razić 

Salomon i dalje u silaznoj putanji

Nakon dugog perioda prestrukturiranja, velikih gubitaka novaca i radnika, Salomon niti danas ne stoji na svojim nogama. Većinski vlasnik, Amer Sports vuče neke nove poteze, kako bi spasio i francusku tvrtku, a samim time i sebe.

Nakon već zabilježenih promjena u proteklom periodu niti ova godina ne započinje u mirnijem tonu. Amer sports planira raspustiti malo manje od 300 radnika ove poznate francuske tvrtke skijaške opreme. Isto tako, u planu je gašenje i kompletnog pogona u francuskom Rumillyu, koji je do nedavno bio glavni zamašnjak u proizvodnji skija. Do nedavno je iz navedene tvornice godišnje izlazilo oko četvrt milijuna pari skija, dok je taj broj danas peterostruko manji.

Nakon smjenjivanja direktora Salomona, Amer sports i dalje vrši preraspodjelu snaga. Tako će se glavnina proizvodnje prebaciti u Annecy te u Altenmarkt, koji već od ranije proizvodi velik dio opreme za Salomon.

Nadamo se kako ova duboka kriza ipak neće zahvatiti i ostale brandove u vlasništvu Amer sportsa, koji za sada ipak dobro posluje te osim Salomona "pod sobom" drži neke vodeće tvrtke u sportskom svijetu, poput Adidasa, Atomica, Suunta, Willsona i sl.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1594213
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr