PROIZVOĐAČI

»

SALOMON

02.10.2008.      

Autor: Tomislav Matošin 

Salomon skije 08/09

U sezoni 08/09 Salomon i dalje nudi najviše allmountain modela ali i nešto bolju ponudu race modela. No zato je serija Crossmax praktično na izdisaju.

Zahvaljujući obitelji Kostelić imali smo priliku dobro se upoznati s race serijom Equipe koju  Salomon i dalje ima u ponudi. Za natjecatelje su predviđeni Equipe 2V (slalom) i 3V (veleslalom) modeli koji dolaze u dvije izvedbe odnosno s dva tipa vezova. Na izbor su modeli s Powertrak sistemom i vezovima Z14 LAB koji imaju DIN skalu od 6 do 14 te su namijenjeni redovitim natjecateljima. Modeli s Protrak sistemom i vezovima Z12 s DIN skalom od 4 do 12 namijenjeni su povremenim natjecateljima te treningu. Rekreativci će izabrati Equipe GC odnosno SC Race koji su nešto mekši te osiromašeni nekim tehnologijama i dolaze isključivo s Z12 vezovima. U natjecateljsku seriju spadaju još i modeli GC Series te RC, a Salomon je ovdje ugurao i jedini preostali Crossmax model W12 koji je, u principu namijenjen all round skijašima.

All mountain X Wing serija pojačana je s još 3 modela te ih je sada 9 u ponudi. Prema širini struka skije Salomon određuje pogodnost skije za stazu odnosno off piste te će svaki ljubitelj all mountain skijanja ovdje moći pronaći nešto za sebe. Širina struka varira od 70 do 85 dok se duljine skija kreću od 146 do 190 cm. Fury i Hurricane su najjači modeli u seriji sa strukom širine 85 mm te imaju oznaku XL Chasis. Struk od 75 mm označava oznaka L Chasis a nose je modeli Tornado odnosno Tornado TI. M Chasis je oznaka za struk širine 73 mm a to je karakteristika modela Cyclone te XW 10 i 8. Najuži struk od 70 mm uz oznaku S Chasis imaju modeli XW 6 i 4.

All round serija Aero i dalje dolazi u 5 modela koji su namijenjeni ljubiteljima uređenih staza. Aero X je najjači model te je jedini koji ima kompletnu jezgru rađenu od drveta. Za napredne rekreativce namijenjen je model Aero GT dok će neiskusniji skijaši moći birati između novih Aeromax TI, S i T modela koji se razlikuju po tehnologijama oko kojih je građena skija.

Za ljubitelje powdera Salomon je pripremio modele Rocker, Czar, Lord i Lady koji su građeni tako da budu što lakši uz široki sidecut. Za prolazak kroz snowpark moći ćete birati između modela Dumont, Suspect, Mai Tai i Threat. Navedeni modeli imaju ojačane rubnike radi bolje izdržljivosti te, naravno Twin Tip rep. Za juniore predviđeni su modeli Fish i Kitten. Svi navedeni modeli prepoznatljivi su po šarolikom dizajnu.

Djevojkama je namijenjena Origins serija na kojoj su vezovi pomaknuti prema naprijed kako bi se osiguralo konstanto težište. Modeli Amber, Crystal, Topaz, Opal te jednostavno Origins su all mountain modeli dok će allrounderice birati između Emerald i Amethyst modela. I ovi modeli su prepoznatljivi po prilagođenom dizajnu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4730843
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr